Vicepreședinte CJ Ilfov: Grădinari urbani pregătiți în Ilfov

Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brănești a fost astăzi gazda evenimentului de lansare a Centrului de Excelență în Formarea Profesională în domeniul Înverzirii Urbane din cadrul proiectului “European Platform for Urban Greening (#EPLUG)”, a anunțat vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu.

Proiectul se implementează în șase țări (Danemarca, Finlanda, Cehia, Spania, Olanda și România) și este în valoare de 4 milioane de euro.

EPLUG își propune să sporească cunoștințele și abilitățile necesare pentru a aborda schimbările climatice, biodiversitatea și bunăstarea în mediul urban, arată Rădulescu.

  • De asemenea, extinderea experinței în rândul profesioniștilor din Europa este un obiectiv.

Proiectul prevede introducerea în Clasificarea Ocupațiilor din România a meseriei de grădinar urban. Elevii de la Liceul Tehnologic Cezar Nicolau din Brănești sunt primii din țară care vor fi pregătiți să devină forță de muncă calificată corespunzător pentru sectorul de înverzire urbană.

Potrivit sursei citate, curricula va fi dezvoltată și actualizată continuu și se va îmbunătăți calitatea conținutului prin schimbul de experiență în rândul profesorilor, elevilor și personalului calificat din companii, precum și dezvoltarea unor instrumente de recrutare care să fie utilizate de către parteneri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati