Vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu: A fost lansat Programul Regional București – Ilfov 2021 – 2027

 Vicepreședintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu anunță marți că a fost lansat Programul Regional București – Ilfov 2021 – 2027, cu un buget ce depășește 1,4 miliarde euro, o alocare UE de 586 milioane de euro. 
  • ”A fost lansat 𝑃𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑅𝑒𝑔𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙 𝐵𝑢𝑐𝑢𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑖 – 𝐼𝑙𝑓𝑜𝑣 2021 – 2027. Bugetul programului depășește 1,4 miliarde euro, o alocare UE de 586 milioane de euro, la care se va adăuga o cofinanțare de la bugetul de stat. Suma reflectă o creștere de trei ori a finanțării, față de perioada anterioară.

Comisia Europeană a aprobat programul în decembrie 2022. Această reușită este „motorul” dezvoltării regiunii București – Ilfov în perioada de desfășurare a programului. Discutăm despre investiții care vizează promovarea inovării, digitalizării, educației, oportunităților de afaceri, accesul echitabil la servicii publice moderne, urmărind permanent eficientizarea consumurilor energetice, reducerea emisiilor de CO2 și adaptarea la provocările climatice.

Programul își propune stimularea dezvoltării tehnologice și a inovării și creșterea sustenabilă a economiei. Regiunea București – Ilfov va câștiga astfel multiple beneficii care vor valorifica potențialul zonei și vor spori atractivitatea atât pentru cetățeni, cât și pentru afacerile locale sau potențiali investitori.

  • Evenimentul de lansare a programului a fost organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati