Viceprimar al Capitalei: Am decis să redeschidem linia tramvaiului 5

2
4262

Până în toamna lui 2017, între Băneasa şi Piața Sf. Gheorghe circula tramvaiul 5, o variantă eficientă de transport pentru clădirile de birouri din zona Promenada sau cele din zona Băneasa. La vremea respectivă, linia tramvaiului 5 a fost înlocuită cu linia provizorie de autobuz 605, spune viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

„După ce la capătul liniei din Băneasa, tramvaiele nu mai puteau întoarce și erau necesare tramvaie cu dublă comandă, odată cu începerea lucrărilor la Park&Ride Cora Pantelimon, aceste tramvaie cu dublă comandă de pe linia 5 au fost mutate pe traseul Cora Pantelimon – strada Sf. Vineri.

Măsura de compromis a dus practic la dispariția liniei 5. Traficul, mai ales în zona Barbu Văcărescu, a devenit din ce în ce mai îngreunat, iar sute de autoturisme stau zilnic parcate pe liniile de tramvai, pe banda de rulare unde în mod normal ar fi trebuit să circule autobuzul 605.

 Pentru a nu avea o linie moartă care să traverseze tot orașul și profitând de faptul că lucrările la Park&Ride Cora Pantelimon sunt aproape de finalizare, am decis să redeschidem linia tramvaiului 5.

 Vom demara lucrările de refacere și reparații pe întreg traseul și sper ca în cel mult 3 luni, tramvaiul 5 să circule din nou. În afara faptului că pornește din centrul orașului, trece printr-o zonă de birouri cu trafic foarte ridicat și ajunge aproape de o ieșire importantă din oraș, luăm în calcul odată cu redeschiderea liniei și extinderea ei în viitor, măcar până la Mall Băneasa”, a scris viceprimarul.

2 COMENTARII

  1. ….Numai o cretina blonda ca fostul Primar general al capitalei PSD-ist Firea si un infractor ca alt fost primar PSD-ist al sector 1 Tudorache putea sa ignore o linie de transport urban cum este cea a tramvaiului 5, in favoarea parangheliilor tiganesti de prin parcurile capitalei.

    • Trebuie să se facă lucrări de modernizare la linie pentru evitarea trepidațiilior care afectează clădirile, mai ales în zona Barbu Văcărescu.. Este o problemă gravă care a tot fost sesizată. Nu se poate da drumul în vechile condiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.