Viceprimar București: Instituţiile publice nu vor mai beneficia de locuri de parcare gratuite, de anul viitor

0
110
parcare
Unsplash

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu anunţă că instituţiile publice din Capitală nu vor mai beneficia începând de anul viitor de locuri de parcare gratuite.

Precizările au fost făcute în cadrul dezbaterii publice organizate de Primăria Municipiului Bucureşti pe tema tarifului de parcare de 5 lei/oră, dar şi a proiectului privind ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar.

Viceprimarul a menţionat că luni a transmis o circulară tuturor instituţiilor publice, anunţându-le că din 2023 trebuie să plătească pentru locurile de parcare şi să aloce bani în buget, în acest sens.

„De la anul – o spun în premieră, ieri am trimis o circulară instituţiilor publice care au aproape 3.000 de locuri parcare luate gratuit de la Municipalitate, să îi somăm să îşi bugeteze pentru bugetul lui 2023 bani pentru parcare – vom desfiinţa toate parcajele atribuite gratuit. De la anul vor fi obligaţi să îşi achiziţioneze, ca orice cetăţean, abonamente pentru maşinile instituţiei”, a spus Stelian Bujduveanu, potrivit Agerpres.

”Cei care nu plăteau parcarea, îmi cer scuze, dar o spun: să le fie ruşine”

Bujduveanu a declarat că, potrivit tuturor sondajelor, cea mai mare problemă a bucureştenilor o reprezintă aglomeraţia din trafic, lipsa parcărilor, trotuarele ocupate.

El a menţionat că Municipalitatea a început să aplice din acest mandat „un pic mai agresiv” o politică de tarifare adoptată deja de către administraţia anterioară.

„Eu plăteam parcarea şi înainte. Cei care nu plăteau parcarea, îmi cer scuze, dar o spun: să le fie ruşine. Un serviciu public se plăteşte, în orice oraş civilizat. Să comentezi că nu vrei să plăteşti parcarea înseamnă să răpeşti de la toţi cei două milioane de locuitori ai Municipiului Bucureşti acel domeniu public, acel spaţiu, care nu îţi aparţine ţie. Aparţine tuturor, pentru că asta e definiţia domeniului public”, a menţionat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.