Viceprimarul Capitalei: Am recomandat Poliției Locale să nu se opună dacă cineva dorește să părăsească centrul de carantină

Viceprimarul general al Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat pentru București FM că, dacă Prefectura Municipiului București și Comitetul Național pentru Situații de Urgență nu vor transmite clarificări Primăriei Capitalei în legătură cu procedurile ce trebuie urmate, drept consecință a Deciziei CCR privind carantina.

Primăria Capitalei a solicitat, încă de vineri dimineață, clarificări, atât de la Prefectura Municipiului București, cât și de la Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dar nu a primit până acum nici un răspuns.

”Au avut loc deja tensiuni între persoanele aflate în centrul de carantină și personalul care deservește acest centru. Prin negocieri, oamenii au fost convinși să mai aștepte precizările Prefecturii”, a spus Bădulescu.

Dar, începând de vineri, 18:00, Primăria Capitalei a retras nu doar paza, ci tot personalul care deservește centrul de carantină, a afirmat viceprimarul general al Capitalei.

„Mai pe românește, CCR a spus că prerogativele pe care și le-a asumat ministrul Sănătății prin acea lege, adică instituirea măsurilor care țin de privarea de libertate sau restricția de mișcare – carantină, izolare sau autoizolare, nu sunt Constituționale”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

El spune că, până în prezent, Comitetul Național pentru Situații de Urgență și Guvernul „trebuiau să ne indice în concret care sunt procedurile pe care PMB trebuie să le aplice”.

„Analizând decizia CCR este evident că, la nivelul centrelor de carantină, va trebui să dispunem, de îndată, ridicarea tuturor măsurilor care restricționează libertatea de mișcare a oricărui cetățean aflat în aceste unități de carantină”, a mai declarat Bădulescu pentru București FM.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati