Viceprimarul Capitalei: S-au montat 220 de metri de conductă nouă în zona Trafic Greu – FOTO

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, spune că în ultima săptămână s-au montat 220 de metri de conductă de termoficare nouă, preizolată, în zona Trafic Greu.

„Mai cald şi în zona Trafic Greu! Lucrările de modernizare a reţelei de termoficare continuă: se înlocuiesc ţevi şi se finalizează lucrări de modernizare a reţelei de termoficare în zona Trafic Greu. În această zonă din Sectorul 5 s-au montat deja, în ultima săptămână, cca. 220 de metri de conductă nouă, preizolată. Ca o noutate, toate conductele noi sunt dotate cu un sistem de detecţie şi alertă a potenţialelor avarii. Acest sistem va fi funcţional pe toate tronsoanele de termoficare modernizate”, scrie el pe Facebook.

”Compania Energetica Servicii a început să genereze soluţii tehnologice proprii”

Potrivit viceprimarului, în toate punctele în care s-au finalizat lucrările şi s-a realizat proba de presiune a conductelor au început lucrările de refacere a terenului afectat de săpături.

„Se acoperă galeriile de termoficare cu plăci de beton, se toarnă beton şi asfalt pe partea carosabilă şi se reface pavajul în parcările reşedinţelor, blocuri de locuinţe. Redăm locuitorilor din zonă circulaţia pe străzi, pe trotuare sau accesul în parcările din faţa blocurilor. (…) După mai puţin de un an, Compania Energetica Servicii a început să genereze soluţii tehnologice proprii. Adică, poate asigura lucrări de calitate, prin forţe proprii şi prin proceduri simplificate de achiziţie. Am câştigat timp şi bani”, a menţionează el.

În același timp, Compania Municipală Energetica Servicii a precizat că profită de vremea încă prielnică lucrărilor pentru a înlocui ţevile de termoficare vechi şi avariate.

„Lucrătorii noştri au montat deja cca. 220 de metri de conductă nouă, preizolată, dotată cu fir de detecţie a avariilor, între căminele termice CR4-CR6 Chirigiu”, a precizat sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati