Victimele Holocaustului vor fi comemorate la București prin evenimentul „Marşul Vieţii”

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, a primit, miercuri, la sediul instituţiei, o delegaţie condusă de Rabinul Comunităţii Originarilor din România, Josef Wasserman.

Discuţiile au vizat buna colaborare între comunităţile din România şi din Israel şi importanţa asumării, cu justeţe şi curaj, a istoriei celor două popoare.

Pentru a marca, în viitorul apropiat, comemorarea victimelor Holocaustului, a fost propusă data de 27 ianuarie 2020, pentru organizarea în Capitală a unui eveniment deschis tuturor celor interesaţi.

„Marşul Vieţii” este un eveniment de tradiţie în Polonia, care a luat amploare şi în România, în ultimii ani şi care, începând cu anul viitor, va deveni un simbol de toleranţă şi compasiune şi pentru Bucureşti.

Primarul Gabriel Mutu a dat asigurări delegaţiei formată din reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie România – Israel, prin preşedintele Călin Coşar şi Business Development Manager, Oana Alexandra Molea, directorul economic al Centrului Naţional al Cinematografiei, Simona Milodin şi avocatul Ionuţ Milodin, cât şi fostului deputat pentru Diaspora, Aurelian Mihai, că acest eveniment va avea parte de tot sprijinul logistic necesar desfăşurării în bune condiţii a unui astfel de eveniment de seamă.

27 ianuarie a fost declarată de către Organizaţia Naţiunilor Unite drept Ziua Internaţională a Comemorării Holocaustului, iar rezoluţia adoptată în 2005 îndeamnă statele membre să dezvolte programe educaţionale şi culturale, prin care amintirea acestei tragedii să fie transmisă generaţiilor viitoare, în vederea respingerii cu fermitate a tuturor formelor de rasism, violenţă şi antisemitism.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati