Victor – un robot produs în România, „angajat” să dezinfecteze saloanele Spitalului Universitar Bucureşti

0
88
Facebook / Comisia Europeană în România

Un robot autonom numit Victor, care ucide micro-organismele patogene, inclusiv coronavirusul, folosind radiații UV-C, luptă împotriva pandemiei coronavirusului la Spitalul Universitar din București.

Robotul se numeşte Victor și poartă numele bacteriologului român Victor Babeș. Roboțelul este creat de compania românească Modulab.

Într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Comisiei Europene din România, se menționează că „Victor omoară microorganisme patogene, inclusiv coronavirusul, prin utilizarea de radiații UV-C”.

Robotul Victor este foarte eficient, menționează sursa citată. Prin adăugarea de lămpi C ultraviolete puternice pe platforma robotică, Victor poate dezinfecta o suprafață de 20 m2 în aproximativ 10 minute, inclusiv îmbrăcăminte și echipamente – tot ceea ce poate atinge lumina ultravioletă.

Datorită autonomiei sale de 5 ore și a funcției de telecomandă, robotul are avantajul de a se putea deplasa fără a implica personalul spitalului, protejând astfel viața umană.

Potrivit producătorului, sursele UVC emise de robot acționează atât asupra suprafețelor cât și asupra aerului dintr-o încăpere.

Robotul Victor a fost donat Spitalului Universitar cu ajutorul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și al Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.