VIDEO/ A fost finalizată etapa de testare a incineratorului de nămol de la Staţia de Epurare Glina

0
318

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că a fost finalizată etapa de testare a incineratorului de nămol de la Staţia de Epurare Glina şi urmează să fie făcută recepţia. 

„A fost finalizată etapa de testare a incineratorului de nămol de la Stația de Epurare Glina și urmează să facem recepția.

  • În câteva săptămâni se va finaliza și etapa a-II-a a Stației de Epurare Glina care va extinde capacitatea de epurare pentru întreg debitul de ape uzate, iar astfel apa provenită din canalizare va fi epurată mecanic și biologic 100%.

Odată cu extinderea și modernizarea Stației de Epurare Glina se ajunge la tratarea a cca 12m3/s de ape uzate, iar potrivit calculelor specialiștilor aceștia sunt parametri suficienți pentru București până în anul 2040”, a scris primarul Nicușor dan pe pagina de Facebook.

Incineratorul de nămol de la Stația de Epurare Glina a utilizează nămolul rezultat din epurarea apelor uzate orășenești și tratează termic deșeurile nepericuloase rezultate din acest proces.

Din gazele de ardere rezultate și evacuate de incinerator se recuperează căldură care se folosește pe de o parte, în procesul de uscare și ardere a nămolului, iar pe de altă parte într-un sistem de generare a energiei electrice.

Valoarea investiției este de circa 650 milioane lei plus TVA (150 milioane de euro), banii provenind în mare parte din fonduri europene nerambursabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.