VIDEO/ A fost inaugurat aeroportul din Brașov. Primul zbor a fost al companiei românești TAROM

0
341
Foto: Aeroportul Internațional Brașov

A fost inaugurat aeroportul din Brașov. La ceremonie au participat preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, dar şi ministrul desemnat al Dezvoltării, Adrian Veştea.

Primul zbor a fost al companiei românești TAROM

Aeroportul este unul ultra-modern, pentru că Aeroportul brașovean este singurul din Europa de Sud-Est în care traficul va fi monitorizat și controlat dintr-un turn virtual.

Aeroportul Internațional Brașov

Primul zbor a fost al companiei românești TAROM. Aeronava a fost pilotată de Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru-Dorin Prunariu și a aterizat pe pista Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav la ora 8.00.

Cu acest prilej, Dumitru-Dorin Prunariu va primi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Brașov.

Timp de două zile sunt pregătite spectacole aviatice la Ghimbav, tururi ghidate ale aeroportului, dar și multe concerte
„Sunt convins că Aeroportul Internaţional Braşov va avea un trafic care să îl ducă într-o zonă de profitabilitate”, a declarat, joi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la inaugurarea oficială a aeroportului.
  • „Trăim astăzi, împreună, un moment de împlinie şi de mare bucurie: după multe decenii de aşteptare, primul avion aterizează pe aeroportul de la Braşov. Un aeroport modern, pe care noi, administraţia judeţeană, l-am construit de la zero. Nu mă feresc să spun că este un eveniment istoric pentru judeţul nostru şi, de ce nu, pentru România. În primul rând fiindcă demonstrează că se poate şi la noi şi că se poate PRIN NOI ÎNŞINE, aşa cum spune deviza liberală (…) În 2016, când am fost ales pentru prima dată preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, aveam în minte şi am pus pe hârtie o strategie de dezvoltare axată pe trei direcţii principale: construcţia Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, investiţii masive în sistemul de sănătate braşovean, precum şi reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere aflate în administrarea Consiliului Judeţean (…) Consider că mi-am îndeplinit angajamentele majore luate faţă de braşoveni (…) A venit momentul în care predăm aeroportul managerilor şi beneficiarilor săi. Vă mărturisesc că sunt emoţionat, simt că se încheie o etapă extrem de importantă în viaţa şi în cariera mea. Dar, în acelaşi timp, ştiu că începe o alta, la un nivel diferit, cu noi provocări, noi proiecte, pe care vreau să le duc la bun sfârşit în acelaşi spirit de seriozitate, responsabilitate şi treabă chibzuită care mă caracterizează. Eu cred că slujind România şi neamul românesc în acest fel avem şansa să lăsăm ceva bun în urma noastră, pentru generaţiile viitoare”, a scris Adrian Veştea, pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.