VIDEO/ Autostrada de Centură București Sud : sute de grinzi pregătite pentru montaj pe lotul 2 care trebuie deschis până la sfârșitul anului

0
1108

Câteva sute de grinzi din cele 800 necesare lotului 2 al Autostrăzii de Centură București Sud – A0 sunt deja fabricate în stația de pe șantier a constructorului turc Alsim Alarko și urmează să fie montate la pasajele dintre DN 6 – Bragadiru și DN 5 Jilava, potrivit celei mai recente filmări pe care a publicat-o Asociația Pro Infrastructură, scrie economedia.ro.

Primele grinzi au fost deja montate la pasajul peste linia de tren București -Giurgiu, dar cele mai multe vor fi necesare celor două noduri rutiere, tronsonul de aprox. 10 kilometri dintre nodurile Bragadiru și Jilava urmând să fie deschis până la sfârșitul anului, conform promisiunilor oficialilor din Ministerul Transporturilor. Pentru întreg proiectul cu o lungime de 16 kilometri, stadiul fizic de execuție este de 40 %. Alte 600 de grinzi vor fi folosite pentru lucrările de artă la primul lot Glina -Vidra unde, după aproape un an de la primele lucrări, șantierul a ajuns la 20 %.

 

Contractul pentru proiectarea și execuția lotului 2 al Autostrăzii A 0 București Sud a fost semnat în 2019 pentru 750 de milioane de lei, cu termen de recepție februarie 2023. Pentru lotul 1, contractul cu același antreprenor din Turcia are termen de finalizare iunie 2023, situație care impune antreprenorului creșterea mobilizării.

Alsim Alarko va începe în primăvara anului viitor și lucrările pentru structura primelor șase stații ale Magistralei M 6 spre Aeroportul Otopeni. Pentru Lotul 3 al Autostrăzii A 0 București Sud, constructorul grec Aktor a început oficial lucrările în toamna anului trecut, stadiul fizic pe șantierul dintre Joița – A1 și Bragadiru fiind de doar 1 % și termen de finalizare aprilie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.