VIDEO Centura București: Imagini noi de pe secțiunea care ar trebui lărgită la patru benzi

Au fost postate imagini noi de pe șantierul lotului cuprins între DN2 și A2 de pe Centura Capitalei. Contractul pentru acest lot a fost semnat în martie 2020 iar lucrările ar trebui finalizate anul viitor, conform celor mai recente estimări.

„În continuare se lucrează foarte încet”, spune autorul imaginilor postate vineri pe forumul PeUndeMerg al Asociației Pro Infrastructură.

 

Lucrările pentru modernizarea Centurii Rutiere a Municipiului București pe secțiunea DN2 – A2 sunt realizate de constructorul italian Tirrena Scavi, în baza unui contract în valoare de 235,75 milioane de lei fără TVA, scrie economica.net.

„Contractul de execuție lucrări a fost semnat în data de 02.03.2020/ Autorizație de construire valabilă. Lucrari în execuție: săpătură corp drum, umpluturi terasamente, armătură elevații Pasaj Cernica, cofrare elevații, rigola carosabilă, strat de formă din balast, decapare strat vegetal, strat de fundație din balast”, se arată pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Ordinul de începere pentru acest contract a fost dat pe 4 mai 2020 iar stadiul lucrărilor a ajuns la 7,36%, potrivit datelor pe luna iunie de pe site-ul CNAIR. Durata contractului pentru modernizarea secţiunii dintre DN2 – A2 prevedea 15 luni perioadă de execuţie şi minimum 60 de luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Conform celor mai recent estimări, termenul pentru finalizarea lucrărilor a fost prelungit pentru anul viitor.

Contractul prevede execuția lucrărilor pentru modernizarea a 11,5 km din Centura rutieră a Municipiului București, sectorul DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750), constând în principal în sporirea capacității de circulație de la 2 la 4 benzi, câte 2 pe sens și în eliminarea unor intersecții la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum și prin reabilitarea pasajelor și a podurilor existente pe aceste sectoare de drum național.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati