UPDATE VIDEO/ Mitingul profesorilor din Piața Victoriei: ”Ne-am fi dorit sa fim in scoli, dar Guvernul României nu ne lasa!”/ Sindicaliştii au refuzat oferta Guvernului

Circa 15.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt așteptați, joi, în Piața Victoriei, la protestul care a început la ora 11.00, ca răspuns la oferta Guvernului pentru revendicările profesorilor.

UPDATE 12:245 Sindicaliştii din Educaţie au refuzat oferta Guvernului pentru încetarea grevei, a anunţat joi, în Piaţa Victoriei, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor.

„Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect. Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest care aparent este simbolic. Această carte reprezintă esenţa proiectului România Educată. Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată”, a subliniat Marius Nistor, potrivit Agerpres.

Protestul din fața guvernului va continua cu un marș între orele 12:00 și 16:00.

”Acesta este mesajul angajatilor din invatamant la oferta Guvernului României!
Ne-am fi dorit sa fim in scoli, dar Guvernul României nu ne lasa! Uniti suntem puternici!”, precizează Federatia Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” într-o postare pe Facebook.

Mesaje de pe pancartele profesorilor: „Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale!”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, „Facturile nu se plătesc cu vocație”, conform g4media.ro.

Zeci de protestatari se alătură constant mitingului, fiind dirijați de jandarmi spre scuarul din Piața Victoriei pe la trecerea de pietoni de la lângă Muzeul Antipa.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a ieșit în briefing la Palatul Victoria pentru a anunța din nou oferta Executivului: acordarea unui card cu 1.000 de lei în iunie și 1.500 de lei în octombrie.

„„Guvernul va mări salariile profesorilor, va mări nivelul de recunoaștere a profesiei de dascăl în viitoarea lege a salarizării”, a precizat Cărbunaru.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati