VIDEO/ Cum s-a sărbătorit în Anglia Ziua Națională? „În acest loc îndepărtat, la mii de kilometri, ne reamintim cu drag de tradițiile noastre”

Petrecere mare ieri de 1 decembrie, chiar dacă românii din Anglia au fost departe de casă. Ca în fiecare an, românii din diaspora țin să sărbătorească românește măcar o zi din an, și să își aducă și aminte de tradiții.

Astăzi cu o profundă emoție și mândrie, ne adunăm aici în Birmingham pentru a sărbătorii Ziua Națională a României, un moment de importanță crucială în istoria țării noastre.

În acest loc îndepărtat, la mii de km, ne reamintim cu drag de tradițiile noastre,de istoria noastră și de valorile care ne definesc și popor.

Chiar dacă suntem departe de plaiurile noastre dragi, de țara noastră natală, este important păstrăm vii tradițiile și valorile noastre.

Astăzi avem ocazia ne adunăm împreună, îmbracăm portul popular din toate colturile tarii și ne bucurăm de bucate autentice românești voia buna ne însoțească țoață seara ,muzica și dansurile noastre frumoase.

Aceste gesturi simbolice ne ajuta ne simțim mai aproape de rădăcinile noastre.

Închei cu gândul sărbătoarea de astăzi ne aducă împreună într-o admosfera plina de bucurie, soludaritate și recunoștință pentru țara noastră. La mulți ani Romania! La mulți ani romani din țoață lumea!”, ne-a transmis organizatoarea evenimentului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati