VIDEO De Ziua Internațională a Iei, Gabriela Firea a oferit Titlul de ‘Cetătean de Onoare al Municipiului București’ și Diplome de Excelență unor artiști

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, cu ocazia Zilei internaționale a Iei, că a acordat, în cadrul unei ceremonii restrânse, Titlul de ‘Cetătean de Onoare al Municipiului București’ și Diplome de Excelență unor renumiți artiști populari.

“Astăzi este o dublă sărbătoare: sunt Sânzienele și Ziua Iei, eveniment sărbătorit în peste 50 de țări și 300 de localități de pe 6 continente”, a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

“Pentru că artiștii români sunt cei mai buni ambasadori ai României în întreaga lume, avem datoria morală să ne arătam prețuirea față de aceștia și să le recunoaștem valoarea”, a mai spus sursa citată.

Edilul Capitalei a precizat că a acordat titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului București “marilor doamne ale folclorului românesc”, Maria Dragomiroiu și Ștefania Rareș, iar domnului Grigore Leșe, “personaj emblematic al folclorului românesc” și artistului emerit Theodor Vasilescu, autor a sute de coregrafii și spectacole artistice, culegator de folclor autentic romanesc, Diplome de Excelență.

Astazi, de Ziua Universală a iei, primim vizita unor oameni dragi, adevarate simboluri ale folclorului romanesc! In cadrul unei ceremonii restranse din cauza actualelor conditii, voi acorda Titlul de 'Cetatean de Onoare al Municipului Bucuresti' si Diplome de Excelenta unor artisti populari, ale caror nume sunt sinonime, in intreaga lume, cu Romania! Este vorba despre artistele de muzica populara Maria Dragomiroiu si Stefania Rares, Grigore Lese, personaj emblematic al folclorului romanesc si artistul emerit Theodor Vasilescu, autor a sute de coregrafii si spectacole artistice, culegator de folclor autentic romanesc.

Publicată de Gabriela Firea pe Miercuri, 24 iunie 2020

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati