VIDEO/ Donald Trump s-a întors pe YouTube și Facebook după mai bine de doi ani de „pauză”

Fostul preşedinte american Donald Trump, care candidează pentru al doilea mandat în 2024, a publicat vineri pe Facebook şi YouTube pentru prima dată de când a fost expulzat de pe aceste platforme în urmă cu peste doi ani în urma asaltului asupra Capitoliului de la Washington, notează AFP, relatează Agerpres, conform economica.net.

„Îmi pare rău că v-am făcut să aşteptaţi, a fost complicat”, a spus el într-un scurt videoclip al CNN care însoţeşte mesajul său, posibil realizat în noaptea alegerii sale în 2016.

Cuvintele sale au fost întâmpinate cu mii de comentarii, dintre mai multe „Mă bucur să vă revăd” şi „Ce uşurare că v-aţi întors, domnule preşedinte”.

Donald Trump are 34 de milioane de abonaţi pe Facebook şi peste 2,6 milioane pe YouTube.

Vineri mai devreme, platforma de streaming video YouTube a anunţat că pune capăt suspendării. Meta, compania-mamă a Facebook şi Instagram, a făcut un anunţ similar la sfârşitul lui ianuarie.

„Începând de astăzi, canalul +Donald J. Trump+ nu mai este supus restricţiilor”, a scris YouTube pe Twitter.

Republicanul în vârstă de 76 de ani a fost interzis de pe principalele reţele sociale principale în ianuarie 2021, în timp ce era încă în funcţie, pentru că şi-a încurajat partizanii în cursul atacului asupra Congresului la Washington.

La 6 ianuarie în acel an an, mii de partizani ai săi convinşi că alegerile din 2020 au fost afectate de fraudă, în ciuda numeroaselor dovezi contrare, au atacat Capitoliul în încercarea de a împiedica certificarea alegerii lui Joe Biden.

Pentru a-şi justifica decizia, YouTube a spus vineri că a evaluat „riscul de violenţe”, ţinând cont în acelaşi timp de importanţa, pentru alegători, de a-i auzi „în mod egal pe marii candidaţii naţionali”.

Pe lângă YouTube, Facebook şi Instagram, Donald Trump a fost readmis în noiembrie pe Twitter de noul patron, Elon Musk. Până în prezent, a comunicat în principal prin intermediul propriei platforme, Truth Social.

Vineri seară, nu postase nimic pe Instagram sau Twitter, fosta sa platformă preferată unde are nu mai puţin de 87,4 milioane de abonaţi şi pe care o folosea cu aviditate înainte de suspendare.

În ultimul său tweet, din 8 ianuarie 2021, cel care repetă mereu că i-au fost „furate” alegerile prezidenţiale din 2020 anunţa că nu va merge la ceremonia de învestire a rivalului său democrat Joe Biden.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati