VIDEO / Gianina Șerban, deputat AUR de Ilfov: S-a dovedit că USR mimează opoziția și este mână în mână, este girantul PSD și PNL

Partamentarii AUR Ilfov atrag atenția, într-o conferință de presă, că partidul USR mimează opoziția și continuă jocurile politice ale PSD și PNL.

Astăzi, 19 octombrie 2023, în cadrul declarațiilor de presă a filialei AUR Ilfov, Gianina Șerban, deputat AUR Ilfov și Adrian Roman, coordonator AUR Ilfov, având ca invitat pe Sorin Lavric, senator AUR Neamț, au abordat și prezentat trei subiecte importante, și anume: Linia Verde pentru Consulate, eliminarea cu adevărat a pensiilor speciale și cum USR-ul continuă jocurile politice ale PSD și PNL.

Gianina Șerban, deputat AUR Ilfov, a prezentat în cadrul conferinței de presa ce s-a întâmplat cu acea contestare pe care USR a depus-o la CCR privind măsurile fiscale pe care și le-a asumat premierul României.

”Această sesizare a fost ieri respinsă și, încă o dată s-a dovedit cum USR mimează opoziția și că este mână în mână cu actuala guvernare. Dacă USR ar fi semnat acea moțiune, pe care AUR a inițiat-o, astăzi, am fi avut din partea premierului, anumite explicații, atât de importante pentru noi ca parlamentari cât și pentru români.”, a afirmat Gianina Șerban.

  • „USR s-a încăpățânat să facă jocurile coaliției PSD-PNL, încă din momentul în care a fost adoptat pachetul de măsuri! În vreme ce AUR a venit cu  proiectul de moțiune în Parlament, USR a ales să nu semneze și nici să accepte semnăturile pe care le-am strâns. Dar, pentru că USR-ul a refuzat acest lucru, acum nu mai avem nici o pârghie împotriva dezastrului economic produs de măsurile actualului guvern”, a mai spus deputatul AUR.

„Moțiunea a fost singura soluție pentru a împiedica creșterea birurilor și instaurarea altora asupra românilor, însă, USR a hotărât că nu e cazul să iasă de la guvernare și,  nu au semnat moțiunea de cenzură,  împreună cu parlamentari neafiliați – teoretic doar, însă cu ștate vechi de plată în PNL și PSD, au reușit să impună noi taxe și impozite. Acum e mai clar ca niciodată că doar AUR e în opoziție!” a conchis Șerban.

Alianța pentru Unirea Românilor a venit în sprijinul românilor din diaspora prin lansarea platformei „LINIA VERDE PENTRU CONSULATE”. Rolul acestui proiect este de a îi ajuta pe românii din afara granițelor care întâmpină probleme la consulatele României de pe teritoriul țărilor în care locuiesc.

Sorin Lavric, senator AUR Neamț, a prezentat, în cadrul conferinței, un raport al activității desfășurate în cadrul campaniei „Linia Verde”. Acesta a subliniat faptul că, de la demararea proiectului, au fost primite sute de solicitări din partea românilor din diaspora.

  • „Până în momentul de față, echipa AUR a gestionat 465 de cazuri. Principalele nemulțumiri semnalate sunt legate de imposibilitatea de a solicita informații, telefoanele consulatelor fiind doar de formă. Programările se fac exclusiv online, iar portalul econsulat.ro este perceput ca un labirint birocratic. Există 8.000.000 de români plecați peste hotare, dintre care 6.000.000 sunt deja înregistrați. Toți, mai devreme sau mai târziu, au nevoie de unul sau mai multe dintre serviciile consulare, iar consulatele nu răspund. Din fericire pentru ei, acum există Linia Verde a Partidului AUR.” a concluzionat senatorul AUR.

De asemenea, Adrian Roman a susținut, în cadrul conferinței de presă, că actuala coaliție se preface că taie pensiile speciale.

El a subliniat că „parlamentarii AUR au încercat ca prin amendamentele depuse să scurteze perioadele în care se taie pensiile cu adevărat nesimțite (speciale) și au încercat să reducă cuantumul acestor pensii.”

„Ce au făcut PSD și PNL? Au respins toate amendamentele noastre. În tot acest circ PSD si PNL i-au inclus pe polițiști, militari, rezerviști, care sunt încă la dispoziția armatei române, care iau pensii de 3000 – 3500 de lei, în categoria specialilor și care vor fi afectați de legea votată de actuala coaliție de guvernare.”

Adrian Roman a subliniat că „AUR se opune pensiilor nesimțite și, noi, cei din AUR am refuzat să participăm  la această farsă și am  avertizat că pensiile speciale nu vor fi eliminate, ci dimpotrivă, vor fi păstrate.”

„Dacă ar fi fost reală dorința PSD și PNL de a elimina pensiile, atunci ar fi acceptat amendamentele AUR.”  a spus coordonatorul AUR Ilfov.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati