VIDEO Grupare de traficanți de droguri destructurată de mascați. Unul din suspecți ar fi murit de supradoză în timpul perchezițiilor

0
56

O grupare de traficanți de droguri a fost destructurată de oamenii legii, după mai multe percheziții care au avut loc în București și Ilfov. În așa numita operațiune „Podul”, polițiștii l-au prins în flagrant pe liderul grupării, în timp ce încerca să vândă heroină.

Unul din suspecți a murit de supradoză în timpul cercetărilor, la percheziții fiind găsite persoane care au declarat ca sunt consumatori de heroină de peste 25 de ani, potrivit unor surse.

Zece percheziții au fost efectuate în București și Ilfov pentru destructurarea unei importante grupări specializată în trafic de heroină. Liderul grupării a fost surprins în flagrant delict, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 100 de grame de heroină de puritate ridicată.

„La data de 17 februarie 2021, polițiștii antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au surprins în flagrant delict două persoane, în timp ce ar fi încercat să comercializeze 100 de grame de heroină cu puritate ridicată către alte două persoane. În urma controalelor corporale efectuate asupra persoanelor în cauză și a autoturismelor utilizate de acestea, au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe telefoane mobile, aproximativ 2 grame de heroină și 38.000 de lei. Ulterior activității de prindere în flagrant delict, au fost efectuate 10 percheziții domiciliare la membrii grupării infracționale organizate, fiind ridicate aproximativ 40 de grame de heroină, două pistoale, 4 cartușe, arme albe, 10 telefoane mobile, cartele SIM și carduri bancare”, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române.

Investigațiile în cauză s-au derulat în perioada 2019-2021, fiind cercetată activitatea infracțională a unei grupări infracționale specializate în traficul intern și consumul de droguri de mare risc, respectiv heroină, în București și Ilfov.

Cum funcționa gruparea – Liderul îi aproviziona ce ceilalți membri cu heroină, pe care o distribuiau „la nivel stradal”

Liderul grupării infracționale ar fi avut rolul de a-i aproviziona pe ceilalți membri cu heroină, în cantități de ordinul sutelor de grame săptămânal. Aceștia din urmă ar fi distribuit drogurile la nivel stradal, obținând din această activitate importante venituri ilicite.

„Gruparea ar fi avut 3-4 puncte unde ar fi comercializat drogurile stradal, protejând aceste locuri cu persoane care ar fi avut rolul de a identifica echipajele de poliție sau orice activitate neobișnuită în zonă. Au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii și continuării cercetărilor, 15 persoane. Față de 9 dintre acestea, a fost luată măsura preventivă a reținerii, urmând a fi propuse pentru arestare preventivă”, informează Poliția Română.

Potrivit unor surse, unul din suspecți a murit de supradoză în timpul cercetărilor. La percheziții au fost găsite persoane care au declarat ca sunt consumatori de heroină de peste 25 de ani

Liderul grupării, Matei Aurel, zis Rică, a fost trimis în judecată în alt dosar, acum 2 luni, tot pentru trafic de droguri. Ca ,,acoperire” aveau centre de colectare fier vechi în Ilfov și pe centura Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.