VIDEO/ „Hakuna matata”: Ceremonie de rămas-bun în Tanzania. Localnicii iau tabloul cu Klaus Iohannis și se aruncă în apă

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis au avut parte de o surpriză la finalul vizitei pe care au efectuat-o în Tanzania.

O înregistrare video arată cum își iau rămas-bun localnicii de la cuplul prezidențial al României, aceștia strigând urări în jurul tabloului lui Klaus Iohannis.

Apoi, unul dintre localnici ia tabloul președintelui României, aleargă și se aruncă în apă.

Pe înregistrare se aude foarte clar „Hakuna matataIohanes!”, o urare des folosită în Africa. Fiecare cuvânt are un sens: „Hakuna” poate fi tradus cu „Nu există” și „Matata” cu „Probleme”.

În consecință, expresia înseamnă „fără probleme”. Cei care o folosesc (mai ales Zanzibar, Kenya și Tanzania) vor să exprime că „totul este bine” sau că „nu trebuie să-ți faci griji, ci să fii fericit”notează spotmedia.ro.

Turneul din Africa al lui Klaus Iohannis a început pe 14 noiembrie și se va încheia pe 23 noiembrie, perioadă în care șeful statului are în program vizite în Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal.

Iohannis a ajuns prima dată în Kenya, unde a fost primit de omologul său, William Ruto. Aici, Klaus și Carmen Iohannis au vizitat o școală de fete și Parcul Național din Nairobi.

Pe 16 noiembrie, șeful statului și soția sa au ajuns în Tanzania, unde a avut programate întâlniri cu președinta Samia Suluhu Hassan și cu președintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi.

Astăzi, 20 noiembrie, Klaus Iohannis începe o vizită de stat în Capul Verde.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati