VIDEO Imagini din dronă cu pasajul Mogoșoaia: ”Lucrările se derulează cu frâna de mână trasă”

„Lucrările la pasajul rutier Mogoșoaia de pe centura Capitalei se derulează în continuare cu frâna de mână trasă, avansul situându-se la 20% stadiu fizic”, scrie Asociația Pro Infrastructura care publică și un video din dronă cu șantierul în cauză.

Pasajul de doar 800 de metri va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A. Lucrările au început în aprilie și au un termen de realizare de doi ani.

„Nici până astăzi constructorul Strabag nu a reușit să devieze traficul de pe DNCB pe bretelele viitorului pasaj, astfel încât să poată începe lucrările la pila și culeea dinspre Otopeni. În ritmul actual de lucru, avem serioase dubii că această lucrare se va termina în 2021. Spre comparație, același constructor a început în iulie lucrările la un sector de autostradă de peste 9 km lângă Tg. Mureș și are șanse reale de a-l finaliza anul viitor”, mai notează API.

„Ne exprimăm speranța că Antreprenorul se va trezi din letargie și își va apăra blazonul, finalizând lucrarea înainte de termenul contractual”, mai notează asociația.

Pasaj suprateran DNCB peste DN1A la Mogoșoaia

Lungime: 800 m
Cost: 6,8 mil. Euro
Constructor: Strabag SRL
Contract semnat în: octombrie 2018 (licitația lansată din iunie 2017)
Termen de finalizare: 24 de luni (de la începerea construcției)
Lucrări începute: aprilie 2020.
Finalizare posibilă (n.r.) : Q1 2022

Stadiu la zi: cca 20%

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati