VIDEO Imagini inedite la Atena: Clădirile antice de pe Acropole au fost acoperite de zăpadă

0
74

Acropola din Atena era acoperită marţi de un strat de zăpadă oferind imagini excepţionale pentru această ţară în care valul de frig numit „Medeea”, după un personaj din mitologia greacă, a perturbat semnificativ transporturile, relatează AFP și Phys.org.

VEZI MAI JOS VIDEO

Partenonul, celebrul edificiu din secolul al V-lea î.Hr., din centrul istoric al Atenei, abia se observa sub aversele puternice de zăpadă care au acoperit capitala elenă în cursul nopţii, potrivit unui fotograf AFP.

Ninsoarea, care a început luni şi s-a intensificat în cursul serii, a perturbat circulaţia marţi dimineaţă în unele cartiere din centrul Atenei, unde a fost nevoie ca vehiculele să fie echipate cu lanţuri de zăpadă pentru a evita să rămână blocate.

Şoselele erau acoperite cu un strat de zăpadă în suburbiile din nordul Atenei, din cauza lipsei unui număr suficient de pluguri de zăpadă pentru a curăţa reţeaua de drumuri.

Copiii au chiulit de la cursurile online pentru a se juca în zăpadă. De asemenea, adulții au ieșit să se joace și un bărbat a schiat de-a lungul dealului Pnyx, în centrul Atenei, lângă Acropole.

Twitter
Alexander Kazamias
@AlexanKazamias

Munţii care înconjoară Atena au oferit, de asemenea, un spectacol excepţional, fiind acoperiţi cu o mantie imaculată, în timp ce o parte din insula Evia a rămas fără electricitate timp de două zile.

Campania de vaccinare a fost amânată

„Campania de vaccinare a fost amânată, dar am ajutat la transportarea medicilor și a personalului medical acolo unde este necesar și am ajutat tehnicienii să ajungă la stâlpii de electricitate deteriorați în zonele în care accesul era dificil”, a declarat Vassilis Vathrakoyiannis, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Atena.

Autostrada principală care leagă capitala de Salonic, al doilea cel mai mare oraş din Grecia, a fost închisă circulaţiei de luni seara pentru a se evita blocajele rutiere.

Rafalele de vânt puternice de peste 100 km/h au forţat feriboturile care leagă Atena de insulele din Marea Egee să arunce ancora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.