VIDEO Imagini inedite la Atena: Clădirile antice de pe Acropole au fost acoperite de zăpadă

Acropola din Atena era acoperită marţi de un strat de zăpadă oferind imagini excepţionale pentru această ţară în care valul de frig numit „Medeea”, după un personaj din mitologia greacă, a perturbat semnificativ transporturile, relatează AFP și Phys.org.

VEZI MAI JOS VIDEO

Partenonul, celebrul edificiu din secolul al V-lea î.Hr., din centrul istoric al Atenei, abia se observa sub aversele puternice de zăpadă care au acoperit capitala elenă în cursul nopţii, potrivit unui fotograf AFP.

Ninsoarea, care a început luni şi s-a intensificat în cursul serii, a perturbat circulaţia marţi dimineaţă în unele cartiere din centrul Atenei, unde a fost nevoie ca vehiculele să fie echipate cu lanţuri de zăpadă pentru a evita să rămână blocate.

Şoselele erau acoperite cu un strat de zăpadă în suburbiile din nordul Atenei, din cauza lipsei unui număr suficient de pluguri de zăpadă pentru a curăţa reţeaua de drumuri.

Copiii au chiulit de la cursurile online pentru a se juca în zăpadă. De asemenea, adulții au ieșit să se joace și un bărbat a schiat de-a lungul dealului Pnyx, în centrul Atenei, lângă Acropole.

Twitter
Alexander Kazamias
@AlexanKazamias

Munţii care înconjoară Atena au oferit, de asemenea, un spectacol excepţional, fiind acoperiţi cu o mantie imaculată, în timp ce o parte din insula Evia a rămas fără electricitate timp de două zile.

Campania de vaccinare a fost amânată

„Campania de vaccinare a fost amânată, dar am ajutat la transportarea medicilor și a personalului medical acolo unde este necesar și am ajutat tehnicienii să ajungă la stâlpii de electricitate deteriorați în zonele în care accesul era dificil”, a declarat Vassilis Vathrakoyiannis, purtătorul de cuvânt al pompierilor din Atena.

Autostrada principală care leagă capitala de Salonic, al doilea cel mai mare oraş din Grecia, a fost închisă circulaţiei de luni seara pentru a se evita blocajele rutiere.

Rafalele de vânt puternice de peste 100 km/h au forţat feriboturile care leagă Atena de insulele din Marea Egee să arunce ancora.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati