VIDEO/ Ministrul Florin Barbu: Am fost prin mai multe magazine, prețul alimentelor de bază a scăzut

0
242

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, la deschiderea unui magazin în Sectorul 2 al Capitalei, că preţul alimentelor de bază a scăzut în urma implementării Ordonanţei privind plafonarea adaosului comercial.

„Am fost zilele trecute prin mai multe magazine pentru a vedea cum a fost implementată Ordonanţa privind plafonarea adaosului comercial. Am identificat lucruri foarte bune – şi în magazinele din reţeaua dvs. preţul alimentelor de bază a scăzut. M-aş bucura foarte mult ca şi în acest magazin, împreună să identificăm şi să vedem preţurile scăzute la cele 14 produse agroalimentare, aşa cum au fost transpuse în Ordonanţă”, a declarat Florin Barbu.

  • De asemenea, acesta a mulţumit reprezentanţilor Kaufland pentru efortul comun în a sprijini românii cu venituri mici şi medii „în lupta cea mai grea cu preţurile la produsele agroalimentare”.

„Ştiu că aveţi un parteneriat cu Casa Unirea, aveţi un parteneriat foarte bun cu producătorii locali – şi m-aş bucura foarte mult ca acest parteneriat să continue, să-l consolidaţi mai mult, astfel încât pe rafturile magazinelor dvs. să fie cât mai multe produse româneşti”, a adăugat ministrul Agriculturii, la deschiderea magazinului Kaufland din Şos. Fabrica de Glucoză.

Ministrul a menționat că deschiderea acestui magazin are loc într-o zonă a Capitalei care a avut o dezvoltare foarte mare și este sigur că bucureștenii din această arie vor avea acces la produse românești, prin intermediul Kaufland.

Reamintim că potrivit datelor analizate de Consiliul Concurenţei, preţurile medii ale alimentelor de bază din marile lanţuri comerciale au scăzut cu până la 34%, în contextul aplicării prevederilor ordonanţei privind plafonarea adaosurilor comerciale, cele mai mari reduceri fiind la fructe şi legume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.