VIDEO / Ministrul Sănătății luat la întrebări de o femeie disperată că nu sunt medicamente în farmacii: Unde este tirul cu medicamente de care ați spus?Euthyrox nu se găsește nicăieri – Vreți să ne omorâți?!

La plecarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, din fața Prefecturii Vrancea, o doamnă de 62 de ani i-a cerut socoteală pentru lipsa unui medicament esențial pentru bolnavii cu afecțiuni ale glandei tiroide: Euthyrox, care, spune femeia, nu se mai găsește în farmaciile din Focșani de aproape două luni, sau, dacă există, „se dă pe sub mână”, scrie monitoruldevrancea.ro

Unde este tirul?”

Conform aceliași surse, femeia spune că este diagnosticată cu cancer tiroidian și urmează tratament de aproximativ 43 de ani. Au trecut două luni de când nu mai găsește Euthyrox nicăieri, cu toate că, spune ea, ministrul Sănătății ar fi declarat la televizor că a sosit un tir din străinătate care va aproviziona stocurile de Euthyrox în farmaciile din țară.

Când găsim Euthyrox în farmacii, că eu am cancer tiroidian?! Dumneavoastră ați spus la televizor că a venit tirul, unde este Euthyroxul ăsta?! Nu este în nicio farmacie! Se dă pe sub mână”, a strigat femeia disperată.

Ministrul i-a răspuns că: „Fiecare farmacie are producătorul sau furnizorul ei. În toată țara sunt bolnavi, nu numai în Vrancea. Noi, ca minister, nu distribuim, distribuie furnizorul și firma”, și a urcat în mașina cu care urma să se îndrepte către Spitalul Județean Focșani pentru a evalua situația evoluției pandemice a virusului COVID-19.

Am ajuns mai rău ca-n Africa”

Femeia a continuat să-și spună oful în fața jurnaliștilor, întrebând continuu unde este tirul cu medicamente despre care ar fi făcut vorbire ministrul Sănătății la televizor.

„Mă duc la Parhon mereu, cheltui o groază de bani pe drum și n-am tratament. A venit tiru, unde a venit tiru? Unde este? Unde este tiru ăla? Am cancer de tiroidă. De niciun fel nu se mai găsește de două luni de zile și a spus că a venit tiru din străinătate, unde-i? Totul se dă pe sub mână.”

Disperată că toate farmaciile la care a mers nu aveau medicamentul, doamna spune că degeaba merge la medicul specialist, așa cum i-a recomandat ministrul Sănătății înainte să plece cu mașina, dacă medicamentul nu se găsește.

„Am ajuns mai rău ca-n Africa, suntem țară de mâna a cincea. Nu iau, fac cancer, ia uite ce glandă am! Iau de 43 de ani tratament, la farmacie mă întreabă de rețetă, dar până acum, de când iau, nu m-a întrebat de rețetă, acum de ce mă întreabă? În nicio farmacie din oraș nu găsesc de nicun fel, de 100, de 50, de 25.

Îl dă pe sub mână. Ce să-mi facă medicul? Îmi dă o rețetă. Și ce să fac cu ea?! Mă șterg pe mâini cu ea de virus. 62 de ani Am muncit la matrițe, în trei schimburi, plângeam ca animalele. Am grupă și am 900 de lei pensie, atâta am. Mă duc la țară, la 3 kilometri de oraș, muncesc grădina, nu mă lasă, de ce? Să mor de foame, de aia ne ține închiși în casă, să ne omoare.”

Resemnată că nu a primit niciun răspuns clar, femeia și-a văzut în continuare de drum.

Sursa: monitoruldevrancea.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati