VIDEO/ Nicușor Dan: Lucrările la ambulatoriul Spitalului „Dr. Victor Babeş”, realizate în proporție de 85%

Primarul Nicuşor Dan anunţă că lucrările la ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” au fost realizate în proporţie de 85%.
  • „Au fost executate compartimentările interioare, dând astfel formă noilor cabinete şi săli de aşteptare. În paralel, au început lucrările de izolaţie a elementelor din beton de pe exteriorul clădirii. Ambulatoriul clinic integrat va avea 15 paturi cu spitalizare de zi pentru copii şi adulţi şi 15 cabinete medicale pentru consultaţii”, scrie edilul general, marţi, pe Facebook.

El menţionează că pentru dotarea noului corp Municipalitatea a obţinut o finanţare de 3,5 milioane de lei prin PNRR, iar termenul de finalizare asumat de Trustul de Clădiri Metropolitane este luna decembrie.

În luna mai, fostul viceprimar al Capitalei Horia Tomescu preciza că totalul investiţiei din bugetul local pentru ambulatoriul integrat este de 14,5 milioane de lei şi că pentru dotările ulterioare a fost obţinută o finanţare PNNR, în valoare de 3,5 milioane de lei, scrie Agerpres.

El adăuga că la Spitalul „Victor Babeş” există 490 de paturi spitalizare continuă, 20 de paturi spitalizare de zi şi 20 de paturi pentru însoţitori. Potrivit acestuia, din cauza unui „management defectuos” al fostei administraţii, lucrările la noul ambulatoriu au fost oprite în 2019.

„Anul acesta dispunem de un buget echilibrat, avem credibilitatea financiară restaurată şi prin urmare am reluat investiţia pentru acest ambulator atât de necesar cetăţenilor Sectorului 3, cât şi Municipiului Bucureşti”, preciza Tomescu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati