VIDEO/ Noua tulpină COVID-19: Guvernul trimite un avion în Africa de Sud pentru a aduce în țară zeci de români

0
361
Tarom

Guvernul s-a reunit într-o ședință de urgență, duminică, pentru a adopta o hotărâre prin care dispune trimiterea unui avion Tarom după cei 36 de sportivi români blocați în Africa de Sud. Și alți români urmează să fie repatriați.

„A apărut acea problemă privind cetăţenii români, o echipa de rugby din Brăila blocată în Africa de Sud şi mai sunt alţi patru cetăţeni români care sunt blocaţi acolo şi trebuie să se întoarcă acasă. Referitor la situaţia cetăţenilor români blocaţi în Africa de Sud, am avut o coordonare foarte bună cu MAE, cu Ministerul Transporturilor cu DSU şi începând de ieri au fost identificate soluţiile prin care să determinăm o decizie pe care o vom lua astăzi în şedinţa de Guvern şi în felul acesta am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria şi va prelua cetăţenii români. De asemenea, pentru că în aeronavă vor mai fi alte 50-55 de locuri libere, oferim această capabilitate şi celorlate ţări europene care nu au reuşit să îşi extragă cetăţenii din Africa de Sud şi în felul acesta vom urca această disponibilitate a noastră pe Mecanismul European pentru Situaţii de Urgenţă.

Mi se pare cât se poate de normal să luăm astfel de decizii, pentru că cetăţenii aşteaptă astfel de decizii de la noi. Ţinând cont că peste câteva zile vom sărbători Ziua Naţională ar fi o bucurie pentru noi toţi ca toţi cei care sunt departe de ţară să facem în aşa fel încât să simţim împreună româneşte”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de duminică a Guvernului, potrivit agenției de presă news.ro.

Totodată, va fi emisă o nouă hotărâre CNSU prin care va fi şi Malawi adăugat în zona roşie, a mai spus premierul.

„Ieri am avut discuţii cu domnul ministru al Sănătăţii Rafila şi cu doamna Pistol. Au fost de asemenea discuţii în cadrul CNSU. A fost adoptată o hotărâre prin care am întreprins primele măsuri pe care ţara noastră le va lua în acest sens. Ulterior am mai primit încă o nominalizare de ţară e vorba de Malawi de la Comisia Europeană şi în felul acesta a fost nevoie să mai organizăm o şedinţă astăzi şi să completăm hotărârea CNSU de ieri”, a explicat Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.