VIDEO/ Pasajul de la Oltenița, cel mai mare sens giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, aproape de inaugurare

Pasajul de la Popești-Leordeni (Oltenița), cel mai mare sens giratoriu de pe Centura Capitalei este aproape de finalizare, estimarea oficială pentru inaugurarea circulației fiind luna mai. Este o cursă strânsă între Pasajul de la Drajna peste Magistrala CFR București-Constanța și Pasajul de la Oltenița pentru prima inaugurare din 2023, ambele obiective sunt avansate, peste 80 % execuție.

Ovoidul de la Popești-Leordeni ar putea fi deschis chiar la sfârșitul lunii, susține Asociația Pro Infrastructură:

,, Pasajul Olteniței, gata în două săptămâni.  Pasajul, care de fapt este o reconfigurare majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni, se află pe ultima sută de metri. Antreprenorul (Itinera) poate fi gata cu deschiderea circulației în perioada 20-25 aprilie, cel mai târziu până la aglomerația de 1 Mai! Din păcate, vecinul de la Berceni (intersecția DNCB-DJ401/Șos. Berceni) nu va fi terminat luna asta ca urmare a bâlbelor tehnice făcute de constructori (Trameco-Erbașu). Totuși, nici acolo nu mai este mult: dacă nu mai apar surprize neplăcute, putem scăpa și de calvarul acestei zone până (cel târziu) la finalul lunii iunie. Împreună, cele două girații suspendate rezolvă mare parte din conflictele de trafic din zonă, prin dublarea DNCB pe 4 kilometri între DJ401 și DN4 și prin conectarea mult mai bună a celor două radiale la centură. După ce va fi gata și Autostrada A0 între DN6 și DN4, perfect fezabil până în decembrie 2023, ocolirea Capitalei prin sud va primi un balon de oxigen după mult prea mulți ani de chin, înjurături și accidente.” – Pro Infrastructură.

Imagini de la șantierul Pasajului Oltenița au fost publicate pe Canalul YouTube Ionuț Ivașca:

Însă, în lipsa lotului 3 al Autostrăzii A 0 Sud (Lotul întârziat Aktor, cu risc de reziliere), Centura București așteaptă modernizarea pe segmentul A 1 București-Pitești și DN 5 Jilava cu noi pasaje la Bragadiru, Măgurele și Jilava, iar lângă Autostrada Soarelui între Popești-Leordeni și A 2 rămâne fără pasaj intersecția Splaiul Unirii – centura București (intersecția Glina).

Șeful CNAIR, Cristian Pistol, anunța pe 20 martie 2023 soluții pentru reconfigurarea circulației cu pasaj la Glina  : ,,CTE CNAIR a avizat soluțiile defininitive pentru intersecțiile propuse ca măsuri de sporire a siguranței traficului pe Centura Municipiului București ! Soluțiile vizează inclusiv îmbunătățirea unor intersecții de pe DNCB.

DNCB Sud:
– Intersecția cu Splaiul Unirii;
– Intersecția cu DJ 301A;
– Intersecția cu DC13 (Str. Leordeni);
– Intersecția cu strada Gării, comuna Jilava.”
sursa: economedia.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati