VIDEO/ Pe șantierul pasajului Cernica întârzierea va depăși termenul inițial de execuție

Pasajul de la Cernica, cel mai întârziat șantier de pe Centura Capitalei a înregistrat un avans nesemnificativ în 2021, la mai bine de un an și jumătate de la începerea lucrărilor, stadiul fizic de execuție de-abia depășind 10 %. Practic, întârzierea proiectului de lărgire a Centurii București pe o distanță de 11 kilometri între DN 2 și A 2 care include și construirea pasajului de la Cernica va depăși termenul inițial de finalizare, potrivit economedia.ro.

Contractul cu italienii de la Tirrena Scavi a fost semnat în februarie 2020 pentru aproape 240 de milioane de lei, lucrările au început în mai 2020 având termen de finalizare august 2021. Cu un progres total de 11,93 % potrivit CNAIR, pasajul de la intersecția cu Drumul Județean 301 spre Cernica nu poate fi terminat nici la sfârșitul acestui an conform extensiei, ci probabil în vara anului 2023. Singura îmbunătățire pentru anul acesta ar putea fi darea în trafic a unor sectoare lărgite la 4 benzi între DN 2 și A2, însă fără poduri. Întârzierea majoră este cauzată în primul rând de lipsa de mobilizare a constructorului, dar o parte din vină revine și CNAIR care a livrat constructorului un proiect tehnic prost realizat. Tirrena Scavi are mari întârzieri și pe alte două șantiere foarte importante : primul lot al Drumului Expres Craiova -Pitești și Centura Timișoara Sud.

Contractul prevede lărgirea la 4 benzi a unui tronson de 11 kilometri între DN 2 -Afumați și A 2 – Autostrada Soarelui, construirea pasajului de la Cernica, reparații și lărgirea podului peste o linie de cale ferată.

Anul trecut, Compania de Drumuri a deschis pasajul de la Mogoșoaia pe Centura București Nord iar în această toamnă ar urma să fie inaugurat și pasajul de la Domnești (stadiu fizic de execuție 51%). Cu un ritm bun pe șantiere până la finalul anului ar putea fi terminate și podurile de la Berceni și Popești-Leordeni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati