VIDEO/ PNL Sector 3, petiţie pe tema recuperării terenului retrocedat din Parcul Alexandru Ioan Cuza

PNL Sector 3 a demarat o petiţie pe tema recuperării terenului de aproximativ 11 hectare din Parcul Alexandru Ioan Cuza, a cărui restituire în natură a fost dispusă printr-o dispoziţie din 2005 a primarului general al Capitalei.

„Demarăm o petiţie şi o strângere de semnături în stradă şi în mediul online, pentru că ne dorim să auzim vocea cetăţenilor. (…) Din ce am discutat noi cu toţi cei care locuiesc şi trăiesc în zonă, în ultimele luni, toată lumea îşi doreşte acest lucru, recuperarea celor 11 hectare de teren”, a declarat preşedintele PNL Sector 3, Andrei Baciu.

De asemenea, el a amintit că reprezentanţii PNL Sector 3 au iniţiat o hotărâre de Consiliu Local, care a fost aprobată în şedinţa de acestui for de joi, prin care solicită Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi Primăriei Capitalei să demareze procedurile de expropriere, la finalizarea tuturor opţiunilor juridice, pentru recuperarea acestui teren din Parcul Alexandru Ioan Cuza.

Andrei Baciu a menţionat că în şedinţa Consiliului Local Sector 3 de joi a mai fost supusă votului şi aprobată montarea unui post de Poliţie Locală în zona terenului retrocedat.

”Vrem Parcul IOR așa cum e el, vrem Parcul IOR întreg, pentru toți locuitorii sectorului 3 și pentru toți bucureștenii. Nu vrem ca cele 11 hectare retrocedate să se adauge sutelor de hectare de spațiu verde pe care Bucureștiul le-a pierdut în ultimii 10 ani. Nu vrem noi betoane, nu vrem noi blocuri printre blocuri. Fiecare metru pătrat de spațiu verde pierdut înseamnă poluare suplimentară în București, înseamnă noi boli respiratorii pentru bucureșteni”, a precizat sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati