VIDEO/ Pompierii din București au simulat o catastrofă la stația de metrou Eroilor

0
323
sursa foto: Facebook - Radu Mihaiu

Pompierii din Capitală au simulat o catastrofă la metrou. Au aplicat planul roșu și au avut de salvat 300 de pasageri. Scenariul a fost gândit și în contextul în care luna trecută, un incendiu a izbucnit într-un metrou aflat în mers, între stațiile Piața Victoriei și Romană, potrivit digi24.ro.

Pompierii au fost chemaţi să stingă un incendiu la un metrou care a deraiat cu 200 de metri înainte să ajungă în stație. În vagoane se află 300 de persoane, dintre care patru au rămas blocate. Acesta este scenariul unui exerciţiu amplu, care a simulat un cod roşu de intervenţie la metrou.

În cazul planului roșu de intervenții se instalează un spital mobil unde se face triajul persoanelor rănite. În astfel de corturi pot încăpea cel puțin 20 de victime care primesc pe loc ajutorul paramedicilor, iar mai apoi sunt transportate la spital. În timpul exercițiului, la locul incendiului pompierii au intervenit cu șase autospeciale de stingere, cinci mașini SMURD, o descărcare grea și un echipaj special de salvatori de la Detașamentul Grozăvești, cea mai apropiată subunitate.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al IGSU: „Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului și înlăturarea consecințelor. Important că desfășurăm periodic aceste exerciții pe lângă recunoașterile pe care le desfășoară fiecare unitate de pompieri în raionul propriu acolo unde sunt și stații de metrou”.

La exercițiul de la Eroilor au particiopat pompieri, poliţişti, jandarmi şi personalul Serviciului de Ambulanţă al Primăriei Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.