VIDEO / Președinte Iohannis – plimbări cu un avion privat!

Președintele Klaus Iohannis are o plăcere aparte, chiar o “aroganta”,  în această perioadă, care este si o perioada de campanie electorala, aceea de a merge cu avion privat nu cu avioane de linie cum merg alții.

  • Iohannis aflat in turneu pentru campania sa electorala sau in acțiuni oficiale – preferă să se deplaseze cu un avion privat, atât în țară, cât și în afara țării.

Președintele Klaus Iohannis a fost surprins în timp ce se îmbarca la bordul unui avion privat.

Acesta pleacă la Bruxelles, la deschiderea oficială a Festivalului Internaţional de Artă Europalia, România fiind ţară invitată de onoare.

Iohannis a surprins, luni, când, aflat la o acțiune politică a PNL la Cluj, a decis să zboare la București, pentru a-i cere demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă.

În numai 80 de minute, în cea mai mare grabă, președintele s-a urcat în avion, a decolat, a aterizat, conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, pe Aeroportul Otopeni, a mers la Palatul Cotroceni și a susținut o declarație de presă de 8 minute.

Ceea ce este și mai interesant este faptul că avionul nu este înregistrat în România.

Conform informațiilor STIRIPESURSE.RO, aeronava este înregistrată în Luxemburg, cu indicativul LX MISA Embraer 40. În doar 40 de minute, Iohannis a ajuns din Cluj în București, el decolând la ora 19:06 și aterizând, pe Aeroportul Otopeni, la 19:46. Administrația Prezidențială a închiriat avionul pentru ca Iohannis să se deplaseze, marți, în Belgia. El are programată, la ora 13:15, o întâlnire, la Palatul Regal din Bruxelles, cu Majestatea Sa Philippe Regele Belgienilor, iar de la ora 16:55 va participa la deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Artă Europalia.

Aeronava este Embraer Legacy 650, iar firma care o deține are birou și la Moscova, dar și la Beijing. Rămâne de văzut cum va argumenta Administrația Prezidențială efectuarea zborului intern, precum și necesitatea lui.

Aeronaba a mai fost inmatriculata in SUA… iar acum în Luxembourg:
SUA    Operator Dalcam LLC (N912JC /N665PF) si Embraer Executiv  Aircraft (N665PF)
UK Operator: London Executiv Aviation (G-TCMC)
Luxemburg Operator: Global Jet Luxembourg
Sursa: stiripesurse.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati