VIDEO/ Primăria Capitalei va planta 280 de copaci, anunță Nicușor Dan: ”Sunt arbori adaptaţi la poluarea din Bucureşti”

0
269

Primăria București va planta 280 de copaci în zonele bulevardului Magheru, Splaiului Dâmboviţei, Bulevardului Regina Elisabeta, anunță Nicușor Dan.

“280 de copaci pe care o să-i plantăm aici pe bulevard şi de asemenea pe Splaiul Dâmboviţei. Cele mai multe bulevarde sunt în administrarea primărilor de sector. Noi avem axa Nord-Sud şi Splaiul Dâmboviţei, Bulevardul Regina Elisabeta”, a precizat edilul.
Acesta a menționat că în Capitală există un mecanism prin care cine defrişează trebuie să planteze în compensare, iar de această dată este vorba de nişte copaci uscați care au fost tăiaţi de către Administraţia Spitalelor din curţile spitalelor.
  • ”Administraţia Spitalelor, conform hotărării de consiliu, a plătit cei 280 de copaci pe care noi îi plantăm azi pe locaţiile din Magheru, deci de pe axa Nord – Sud şi ulterior pe locaţiile libere pe Splaiul Dâmboviţei”, a declarat, marţi, primarul Capitalei.
Întrebat dacă este normal să fie plantaţi copacii iarna, Nicuşor Dan menționat că este o singură condiţie, să fie în repaus vegetativ, adică începând cu noiembrie, până în februarie şi solul să nu fie îngheţat: ”Condiţiile sunt îndeplinite, putem să plantăm”.
El a explicat că este vorba de mai multe specii de copaci care urmează să fie plantaţi, pentru că specialiştii recomandă să nu existe o specie predominantă în oraş, adică să nu existe o specie care să aibă mai mult de 15% de copaci.
  • ”Şi sunt arbori care rezistă la clima din Bucureşti şi sunt adaptaţi la poluarea din Bucureşti, sunt adaptaţi pentru plantaţii de aliniament. (…) Pe plantaţiile de aliniament au fost arbori care de-a lungul timpului s-au uscat, sunt alveole goale, acolo îi plantăm”, a conchis sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.