VIDEO/ Primăria Sectorului 2 vrea să facă un parc nou

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că, în istoria sa, sectorul a fost tranșat, la propriu, între ”băieții deștepți”.

„Retrocedări dubioase, limite cadastrale exagerate, înstrăinări cu dedicație, concesiuni pe zeci de ani – toate au făcut ca sectorul nostru să aibă mult prea puțin spațiu verde. 

Niciodată conducerea n-a fost preocupată de cum să protejeze spațiul verde, dimpotrivă. De aceea, azi efortul de a recupera zonele verzi e mult mai mare, dar e o prioritate pentru noi. Avem în lucru mai multe achiziții de terenuri prin care putem extinde/întregi parcurile existente. Dar muncim și la exproprieri de terenuri pe care putem înființa parcuri/spații verzi noi. 

Un astfel de exemplu a fost aprobat zilele trecute de către Consiliul Local. Prin validarea studiului de oportunitate am demarat procedura pentru exproprierea unui teren de 10.234 metri pătrați pe strada Moroeni, unde ne dorim să înființăm un nou parc în cartierul Ion Creangă, un cartier care evident duce lipsa de spații verzi pentru locuitorii din zonă. 

Tot luna aceasta voi propune Consiliului Local pornirea procedurii de expropriere pentru mai multe terenuri din cartierul Andronache – terenuri pe care să înființăm parcuri, grădini urbane și mai ales locuri de joacă pentru cei mici. 

P.S. Cum credeți că a votat PSD la acest proiect? Ați ghicit, au votat împotrivă. 

Asta este viziunea PSD pentru locuitorii cartierului Creangă: fără parcuri, fără spaţii verzi.

Noroc că la sectorul 2 majoritatea în consiliul local este una normală la cap”, a scris Mihaiu, pe Facebook.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati