VIDEO Primăria Sectorului 4 transformă un teren viran-focar de infecție într-un parc ultra-modern

Primăria Sectorului 4 vrea să transforme un teren viran-focar de infecție într-un parc ultra-modern. Noul parc va fi amenajat la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică, scrie stiripesurse.ro.

27.627 mp va fi suprafața totală a noului parc, din care peste 10.000 mp vor fi doar spații verzi. Pe lângă acestea, proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulației pietonale, incluzând pavilioane și chioșcuri, iar altele, destinate sportului și jocurilor în aer liber.

Spațiile nou create vor fi dotate cu mobilier urban de calitate, cu un design unitar pe tot parcursul amenajării, care să sublinieze specificul zonei.

Totodată, în partea de sud a parcului,  pe o suprafață construită la sol de 1.100 mp, va fi amenajată o parcare supraetajată, cu un regim de inaltime de P+1+terasă. Valoarea investiției acestei parcări este de 3.730.467 lei fără TVA.

Valoarea acestei noi invesititii este de aprox. 31 milioane de lei, din care 8,7 milioane reprezinta costurile exproprierii terenului, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Primăria Sectorului 4 transformă un teren viran-focar de infecție într-un parc ultra-modern

Primăria Sectorului 4 transformă un teren viran-focar de infecție într-un parc ultra-modern

Publicată de stiripesurse.ro pe Joi, 5 martie 2020

Parcul Central este amenajat în zona delimitată de Strada Nițu Vasile (în vest), de Șoseaua Olteniței și de Șoseaua Berceni (în est) și de Complexul agro-alimentar Big Berceni (în sud). Lucrările au început anul trecut și vor fi gata odată cu finalizarea construcției noului complex agro-alimentar de la Piața Sudului.

Pentru amenajarea parcului, Primăria Sectorului 4 a luat o serie de măsuri speciale. Astfel, au fost expropriați 5.000 de metri patrați aflați în  proximitatea complexului agro-alimentar Piața Sudului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati