VIDEO/ Primele 12 troleibuze Solaris sunt deja în București, iar alte 3 vor ajunge în această săptămână

Primele 12 troleibuze Solaris sunt deja în București, la depoul Bujoreni. Alte 3 vor ajunge în această săptămână. Personalul navigant este instruit pentru a le folosi, iar STB anunță că face și facem ultimele verificări tehnice pentru a le scoate în traseu.

Luni s-a făcut instructajul șoferilor de către specialiștii Solaris, iar echipele tehnice STB și ale producătorului polonez pregătesc vehiculele pentru testele de anduranță.

”Odată cu sosirea noilor troleibuze, STB a intrat în etapa finală de modernizare a parcului auto. Avem astăzi o flotă nouă, performantă, care oferă confort și siguranță călătorilor din Capitală. Este pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, când transportul public bucureștean redevine o reală opțiune de mobilitate”, a declarat directorul general al STB, Daniel Istrate.

Noile troleibuze fac parte dintr-un lot de 100 de astfel de vehicule cumpărate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin fonduri europene nerambursabile. 

Vehiculele fac parte din gama de 12 metri și au podea complet coborâtă pe toată suprafaţa troleibuzului.

Troleibuzele au o autonomie de minim 20 de km. Adică se pot decupla – prin acționarea unui buton din cabina șoferului – de la sistemul de alimentare cu cabluri electrice și pot circula pe trasee neelectrificate.

Dotări: 

 Instalaţii de aer condiţionat pentru salonul de pasageri şi cabina șofer;

 Facilităţi pentru accesul pasagerilor cu mobilitate redusă (rampă, „kneeling”);

 Computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS și comunicare online;

 Sistem de informare audio-video;

 Sistem de numărare a călătorilor;

 Prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile ale călătorilor;

 Scaune cu tapițerie;

 Sisteme de plată digitale.

Troleibuzele Solaris intră în traseu din luna februarie, pe linia 61 – adică pe axa Vest (Apusului) – Centru (Piața C.A. Rosetti).

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati