VIDEO/ Primul podcast despre cum să acceptăm că îmbătrânim: „E vremea mea!”

Rodica Mandache, Nora Iuga și Lia Bugnar sunt primele trei invitate ale podcastului „E vremea mea!”, realizat de Laura Ivăncioiu și Monica Rădulescu și postat pe canalele de Facebook și YouTube Pacientul 2.0.

„E vremea mea!” este un podcast despre procesul de îmbătrânire la femei, care își propune să schimbe mentalitatea femeilor de la „Pe vremea mea…”, la „E vremea mea!”

Prima serie cuprinde zece episoade, difuzate cu o frecvență bilunară, iar fiecare dintre ele are trei părți: interviul Laurei cu o persoană publică, interviul Monicăi cu un medic și discuția de la final dintre ele două despre ce au învățat din conversațiile avute.

În primul episod, apărut duminică, 19 noiembrie, invitata Laurei este Lia Bugnar, iar invitata Monicăi este prof. univ. dr. Lavinia Bârlogeanu, psihoterapeută.

„Am vorbit cu Lavinia Bârlogeanu despre cum să acceptăm trecerea timpului și am aflat că, de fapt, atunci când te privești în oglindă și vezi cum ți se transformă treptat corpul, cheia este să nu te blochezi, ci să decizi să nu lași timpul să se irosească, să treacă aiurea. În ziua de azi, femeile sunt supuse presiunii antiaging și societatea pune un egal între tinerețe și frumusețe, iar după o anumită vârstă, nu se mai cade să te îmbraci sau să te comporți într-un anumit fel. Asta vrem să schimbăm prin podcastul E vremea mea.” spune Monica Rădulescu, co-prezentatoarea podcastului.

În cele zece episode vor fi discuții sincere, întrebări intime, răspunsuri greu de dat, lecții important de învățat, informații medicale pe înțelesul tuturor – ce analize facem, ce se schimbă în corp după 30 de ani, cum ne adaptăm emoțional la schimbări etc.

„Pentru mine, tranziția asta, de la perioada în care mă simțeam tânără, la cea în care oricât de tânără m-aș simți eu, e evident că lumea mă percepe și mă tratează ca pe o femeie în vârstă, a fost grea și am tot căutat răspunsuri la psihologi, prietene mai mari decât mine și chiar la soțul meu. Aș vrea să ajutăm cu acest podcast femei de 35-40-45 de ani să accepte îmbătrânirea, să-și ia fiecare ce le trebuie din conversațiile cu invitatele noastre.” spune Laura Ivăncioiu, creatoarea conceptului și una dintre cele două prezentatoare ale podcastului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati