VIDEO Profesoară suspendată și cercetată disciplinar la Universitatea de Medicina din București, după ce și-a umilit studenții

0
385
sursa foto: www.umfcd.ro

O profesoară de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a fost suspendată din activitate și este supusă unei anchete interne a univesității după ce a apărut în mediul online un video în care cadrul didactic are o discuție cu studenții, la orele online.

Ea le-a cerut rând pe rând studenților să o numească după titulatura de doctor, însă de fiecare dată când întreba umilitor câte un student cum i se adresează, îi reproșa că nu e bine și schimba formula de adresare.

În video se mai aude cum își face studenții „proști” și „răi”.

Înregistrarea a ajuns de pe internet în atenția presei, iar conducerea universității a decis suspendarea activității profesoarei și crearea unei comisii de anchetă care va analiza activitatea didactică a acesteia, a declarat pentru Edupedu.ro rectorul UMF Carol Davila, Viorel Jinga.

„Pentru că mi-am luat doctoratul la o vârstă foarte tânără şi cu mari eforturi vă pretind din acest moment celor două grupe, sau cel puţin celor care nu vor să se înjosească, să mă numiţi doamna doctor Mădălina Adam. Vreau să aud dacă s-a reţinut. Stai puţin ca ăştia sunt foarte proşti sau foarte răi”, se aude la începutul înregistrării.

Apoi, când o studentă o numește „doamna doctor Mădălina Adam”, profesoara cere să fie numită „doamna doctor Adam”.

„Sunt de două ori doctor și nu stau să îmi înșir toate prenumele cu voi!”, spune medicul pe un ton umilitor.

Spre final își întreabă studenții cum i s-ar adresa dacă ar întâlni-o pe stradă. Un student îi răspunde că i s-ar adresa pe stradă cu titulatura „doamna doctor Mădălina Adam”. „Aici greșești profund și sunt foarte jignită! Altă părere!”, i-a răspuns profesoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.