VIDEO / Protest AUR la Parlament. George Simion: „Nu vă atingeți de copiii României!

Astăzi are loc un protest AUR față de legea despre care aceștia spun că are rolul de a lua copiii de lângă părinți.

Un protest AUR are loc miercuri la Palatul Parlamentului. Protestatarii s-au îmbrâncit cu reprezentanții Jandarmeriei.

Intrările în Parlament au fost blocate. În timpul protestului, manifestanţii AUR au strigat: ”Nu cedăm, copiii îi apărăm”, ”Ruşine, ruşine să vă fie”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”.

  • „Sinistrul proiect PLx 145 prin care PSD și PNL vor să ne ia copiii de lângă noi va fi azi supus la vot în Camera Deputaților. Apărăm copiii României!”, scrie pe pagina AUR, care publică imagini live de la protest.

George Simion a scris, tot pe Facebook: „începe protestul pentru oprirea legilor antinaționale”, postând, de asemenea, imagini în direct de la protestul desfășurat în fața Parlamentului.

Jandarmeria le-a adus la cunoştinţă că activitatea nu îndeplineşte condiţiile legale

”În legătură cu manifestaţiile aflate în desfăşurare la Palatul Parlamentului, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele precizări: În curtea obiectivului, are loc o manifestaţie de protest formată din invitaţi şi membri ai unei formaţiuni politice.În acelaşi timp, în exteriorul curţii, se desfăşoară o adunare publică nedeclarată, formată din alţi membri ai aceleiaşi formaţiuni politice, precum şi simpatizanţi ai acesteia”, a transmis Jandarmeria.

”Manifestanţilor aflaţi atât in interiorul curţii Palatului Parlamentului, cât si în exterior, li s-a adus la cunoştinţă că activitatea desfăşurată nu îndeplineşte condiţiile legale, însă aceştia şi-au asumat răspunderea pentru acest lucru, refuzând să părăsească obiectivul. Menţionăm faptul că Jandarmeria Română respectă dreptul constituţional la liberă exprimare al tuturor cetăţenilor, cu respectarea prevederilor legale in vigoare”, mai spune Jandarmeria.

Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat că cheamă românii să protesteze miercuri, de la ora 08:00, în faţa Camerei Deputaţilor, împotriva adoptării de către majoritatea parlamentară a PL-x 145/2023, proiectul cu privire la Observatorul Naţional al Copiilor.

”Acest proiect de lege a fost adoptat în spatele uşilor închise în comisiile de muncă şi sănătate din Camera Deputaţilor pe repede-înainte, fără niciun fel de dezbatere, fără niciun fel de transparenţă, iar Miercuri va fi supus adoptării Parlamentului”, spunea AUR într-un anunţ pe Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati