VIDEO Reacția Gabrielei Firea după rezultatele exit-poll

0
152
firea
Facebook / Gabriela Firea

Gabriela Firea a oferit prima reacție după ce rezultatele exit-poll au dat-o drept perdantă în cursa pentru Primăria Capitalei, în fața lui Nicușor Dan.

„În condiții foarte grele, de pandemie, știm că foarte mulți dintre cei care și-ar fi dorit să ajungă în secțiile de votare s-au temut din cauza coronavirusului și au renunțat. Cei care au trecut peste acest prag au făcut un lucru foarte bun pentru comunitățile lor.

Dimineața vom vedea exact care este rezultatul real al alegerilor. Cel puțin așa s-a întâmplat acum 4 ani în București. Orice cifre care se anunță în această seară, rezultate ale unor sondaje, nu au cum să fie cele oficiale. Le luăm că atare, dar asta nu înseamnă că avem în această seară învinși și învingători. Le transmit tuturor colegilor să fie atenți cum numără voturile și să respecte voturile cetățenilor. Declarația în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine.

Vă mărturisesc sincer, cred că trebuie să mă mai nasc o dată să fac o astfel de campanie urâtă, murdara, degradantă, cum au făcut principalii mei contracandidați, în special candidatul dreptei aproape unite. Proprii mei copii care deschideau pe Youtube desene animate, prietenii mei găseau plătite, sponsorizate, tot felul de filmulețe la adresa mea, care nu au nimic în comun cu realitatea sau cu ce am făcut eu. Este total incorect, au fost lovituri nemeritate sub centură! Eu nu am făcut așa ceva, nu am făcut tot felul de cartonașe în care să-i pictez în culori urâte pe contracandidații mei”, a spus Firea.

Cu putin timp in urma, s-au inchis urnele de vot. Incepe numaratoarea. Cel mai probabil, maine dimineata vom sti care este rezultatul real al alegerilor locale. Multumesc tuturor celor care au participat la vot. Este o dovada de respect pentru orasul nostru, comunitatea noastra. #PentruOameni

Publicată de Gabriela Firea pe Duminică, 27 septembrie 2020

De asemenea, Firea a acuzat dreapta că i-a manipulat pe bucureșteni în ultima perioadă.

„Un alt lucru care mi s-a părut inadecvat a fost că nu a fost despre faptul că nu avem Centură pentru că Guvernul nu a vrut să o dea la Primărie, că nu avem apă caldă pentru că Elcen-ul a făcut revizii ca să se supere bucureștenii pe Gabriela Firea. Apa caldă nu vine de la Gabriela Firea! Apa caldă vine 60% de la Guvern. Din păcate, au reușit să-i convingă pe mulți că eu aș fi de vină! Candidatul dreptei ar merita premiul întâi la manipulare!

În loc să vorbim despre grădinițe, creșe, am vorbit despre domnul Ion Iliescu, retras din activitatea publică de ani de zile Eu sunt convinsă că majoritatea bucureștenilor mi-a dat un vot de încredere, iar de mâine va trebui să mă întorc la treabă. În caz contrar, sunt același om demn, implicat și îi voi iubi pe bucureșteni”, a mai spus Firea.

Conform rezultatelor exit-poll Curs-Avangarde (la ora 19:00), Nicușor Dan a obținut 47.2% din voturi, în timp ce Gabriela Firea 39%.

Traian Băsescu are 8.6% din voturi, Florin Călinescu 1.7%, iar Călin Popescu Tăriceanu 1.6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.