VIDEO/ Rompetrol lansează un nou concept de benzinării de autostradă

Grupul Rompetrol a lansat un nou concept de benzinării de autostradă în România, sub care, în acest an, va deschide în total 12 spații de servicii, în urma unei investiții de 40 de milioane de dolari. Ce aduce nou acest concept, mai departe, scrie economica.net.

Acum două săptămâni grupul Rompetrol deschidea, sub umbrela fondului de investiții româno-kazah, patru noi stații de carburanți pe segmentul din Ardeal al autoztrăzii A1, în apropierea localităților Pecica și Orăștie, câte două pe sens.

Benzinăriile sunt mai mari, au mai multe pompe de alimentare și mai multe spații de servicii. Spațiile de servicii se întind pe suprafețe mari – cea de la Pecica de peste 6.200 mp – pot parca aproape 100 de automobile, iar, la interior, suprafețele sunt triple față de media celorlalte stații Rompetrol și includ zone dedicate pentru magazin, restaurant, cafenea, loc de joacă pentru copii, spații pentru mame cu copii și facilități pentru persoane cu handicap.

Fiecare stație este deservită de 45-65 de angajați, are șase puncte de alimentare cu carburanți pentru autoturisme, două puncte de alimentare rapidă pentru camioane/ TIR/autobuze, o pompă AdBlue, un skid de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL), sisteme de recuperare vapori și iluminat led, plus patru posturi de încărcare rapidă a mașinilor electrice. În viitor pe acoperiș ar putea fi montate panouri fotovoltaice. Pe lângă tradiționalul restaurant “Hei”, ale cărui servicii au fost extinse, în aceste stații sunt și restaurante KFC.

Cele patru stații fac parte dintr-un pachet de 12 centre de servicii care vor fi deschise pe autostrada A1, până la sfârșitul anului, cu o investiție totală estimată la peste 40 de milioane de dolari. Investiția totală pentru primele patru s-a ridicat la 14 milioane de dolari. Așadar, în medie, acest nou tip de spațiu de servicii a costat 3,5 milioane de dolari, o sumă mult mai mare față de standardele pentru o benzinărie. Spre exemplu, compania ungară Mol, care a deschis anul trecut 14 spații de servicii pe autostrăzi în România, a anunțat o investiție de 28 de milioane de euro în acest sens, deci undeva la 2 milioane de euro per stație, în medie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati