VIDEO/ S-a deschis circulația pe cei 13 kilometri de A0 între Popești Leordeni – Vidra – Jilava

S-a deschis circulația pe cei 13 kilometri de A0 între Popești Leordeni – Vidra – Jilava, transmite Consiliul Județean Ilfov.
  • Este vorba despre tronsonul care face legătura între DN4 și DN5 și care va decongestiona traficul de pe DNCB – Centura București.
”Este punctul cheie care va asigura accesul rapid al ilfovenilor spre București și spre Constanța. Chiar dacă este proiectul Ministerului Transporturilor, tot ce ține de județul nostru este de interes pentru cetățenii din Ilfov. A0 va fluidiza traficul între localitățile din Ilfov și București.
  • Pe date oficiale, finalizarea celor 7 km ai lotului 1 Sud va asigura legătura pe autostradă între intersecțiile cu DN4, DN5 și DN6 pe aproximativ jumătate (23,3 km) din cei 52 de km ai semi-inelului sudic al A0.

Pe calcule, după finalizarea celorlalți 9,3 km ai lotului 1 se va asigura și conexiunea dintre A0 și A2 (Autostrada Soarelui).

Practic, cetățenii din localitățile din sudul județului Ilfov vor putea ajunge mult mai rapid în orice alt punct al județului, în Capitală, dar și spre mare.”, a transmis președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

  • În paralel cu lucrările la A0, Consiliul Județean Ilfov derulează lucrările de reabilitare și modernizare la DJ 401A.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati