VIDEO/ Scandal la o școală din Sectorul 3. Viceprimarul USR Lucian Judele a ajuns la poliție, după ce s-a filmat LIVE dintr-o baie. Directorul școlii a sunat la 112

Viceprimarul USR de la Sectorul 3, Lucian Judele, a ajuns miercuri la Poliţie după ce s-a filmat live în baia unei școli, fără acordul conducerii instituţiei. Directorul Şcolii a sunat la Poliţie, în timp ce viceprimarul filma în baie, şi l-a acuzat pe acesta că a intrat peste copii.

  • Drept replică, USR Bucureşti subliniază că viceprimarul Judele a fost împiedicat să verifice numeroasele sesizări primite din partea părinţilor cu privire la stadiul lucrărilor şi condiţiile de siguranţă de la Şcoala Mexic.

Viceprimarul Sectorului 3, Lucian Judele, a ajuns miercuri în centrul unui scandal la Școala Mexic din Capitală. Viceprimarul a transmis în direct condițiile în care învață elevii, în pline lucrări de renovare, iar directorul l-a acuzat că a intrat peste copii în baie și a chemat Poliția.

Viceprimarul Lucian Judele (USR) a arătat că intenția lui a fost de arătat strict neregulile din școală, inclusiv din grupurile sanitare și îl acuză pe director că l-a încuiat în baie. Ambii au ajuns apoi la o secție de Poliție, să dea declarații.

Potrivit surselor, la ora 11.00 Secţia 23 Politie a fost sesizată de directorul Scolii Gimnaziale nr. 22 „Mexic” cu privire la faptul ca o persoană a intrat într-unul dintre grupurile sanitare ale şcolii. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză este viceprimarul Sectorului 3, scrie news.ro.

În înregistrarea live, viceprimarul Judele spune că mâine este ziua educaţiei şi vrea să arate ”respectul pe care primarul Negoiţă îl are pentru şcolile şi elevii din Sectorul 3”. Viceprimarul filmează în interiorul şcolii şi la un moment dat intră într-o baie, unde filmează toaletele.

Directorul şcolii îi cere să oprească filmarea şi îi transmite că va chema Poliţia, pentru că a intrat ilegal în baie. Directorul vorbeşte la telefon cu poliţiştii şi le transmite că viceprimarul este în baie.

”Aţi văzut toţi că am intrat aici şi am vrut să vă arăt condiţiile în care copiii de la grădiniţă merg la baie, înţelegeţi? Asta am vrut să vă arăt fiecăruia”, spune Judele.

El îi acuză pe cei de la şcoală că ”îl sechestrează” în momentul în care aceştia nu îl lasă să iasă din baie.  Viceprimarul a mai spus că pe filmare că a intrat în baie pentru că a primit mesaje de la părinţi care i-au spus că în şcoala Mexic copiii nu au uşă la baie.

”Am vorbit cu cei din conducere, între timp văd că au apărut uşile, dar ce nu au apărut sunt acele toalete dedicate copiilor mici, copii de grădiniţă, care nu se pot urca pe un closet normal şi au nevoie de o toaletă mai mică. De asta avem zeci de milioane de euro pe care le investim în sectorul 3, nu pentru ca o educatoare să vină să pună acel colac peste colacul normal, ca un copil mic să stea la toaletă”, mai afirmă Lucian Judele.

Pe filmare, viceprimarul spune că a ajuns Poliţia şi precizează că nu va închide live-ul pentru că are nevoie de probe.

În replică, USR Bucureşti subliniază că viceprimarul Judele a fost împiedicat să verifice numeroasele sesizări primite din partea părinţilor cu privire la stadiul lucrărilor şi condiţiile de siguranţă de la Şcoala Mexic. Partidul îl acuză pe directorul școlii de lipsire de libertate.

„Iniţiativa viceprimarului Judele de a arăta condiţiile de învăţământ improprii din Sectorul 3 a fost întâmpinată cu încercarea de ascundere a adevărului de către directorul şcolii şi paznicii de acolo.

Iniţial, viceprimarul Lucian Judele a fost primit de către directorul şcolii şi a făcut un tur al şantierului şi, în momentul în care a văzut muncitorii cu flexul în mână în spaţiile cu elevi, viceprimarul a spus că aceste lucruri nu pot să rămână ascunse şi a spus că o să le filmeze, iar directorul a decis că nu vrea să apară în filmarea viceprimarului Judele.

După aceste evenimente, viceprimarul USR susţine că directorul a primit un telefon care i-a schimbat radical comportamentul. Dincolo de injuriile aduse viceprimarului USR, directorul şcolii a încercat să-l închidă pe viceprimarul Judele în baia şcolii, într-un act care poate fi calificat ca sechestrare – lipsire de libertate, conform Codului Penal”, arată comunicatul de presă al USR Bucureşti.

Ulterior, directorul şcolii Mexic din Sectorul 3 a făcut şi declaraţii mincinoase, susţinând că un adult a intrat în baia destinată copiilor şi că în acea baie ar fi fost copii, lucru neadevărat, după cum se poate constata şi în filmare, mai indică sursa citată.

Reprezentanţii USR Bucureşti subliniază că viceprimarul Lucian Judele a efectuat o vizită în calitate de reprezentant al administraţiei publice locale, pentru a investiga sesizările primite de la părinţi cu privire la condiţiile şcolare.

„Comportamentul directorului Şcolii Mexic din Sectorul 3 ridică întrebări serioase cu privire la respectarea normelor legale şi la responsabilitatea faţă de siguranţa copiilor din instituţie. Încercarea de a ascunde problemele şi de a bloca eforturile de verificare ale unui reprezentant al autorităţii locale sunt clare şi se văd pe filmare”, adaugă sursa menţionată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati