VIDEO. Scene uluitoare într-un avion TAROM: O familie a fost evacuată cu scandal

Scene uluitoare au avut loc într-un avion TAROM cu destinația Egipt. Peste 150 de călători, printre care mulţi copii, au asistat la evacuarea unei familii de la bordul avionului. Scandalul a început după ce o femeie din Maroc, care călătorea împreună cu soţul şi fiul ei, ar fi scuipat şi jignit o însoţitoare de bord. La scurt timp, comandantul a decis debarcarea familiei, însă cei doi soţi au refuzat să coboare. 

Imaginile au fost filmate la bordul cursei TAROM Bucureşti – Cairo. Chiar înainte de decolare, lucrurile au degenerat, după ce o familie din Maroc, însoţită de un copil, s-a aşezat pe locurile din zona de evacuare, fără să aibă bilete acolo. O însoţitoare de bord le-a cerut oamenilor să se mute la locurile lor, însă femeia a refuzat. Aceasta ar fi devenit agresivă şi ar fi scuipat-o pe stewardesă. Atunci, comandantul aeronavei a decis evacuarea călătorilor recalcitranţi, scrie Digi24.

Panica s-a instalat rapid printre călători, care au încercat să îi oprească pe agenţii de securitate să debarce familia. Medicii au fost chemaţi la bordul aeronavei după ce unor copii li s-a făcut rău, iar o femeie a leşinat.

 

Familia din Maroc a fost debarcată, într-un final, şi a fost amendată pentru deranjarea ordinii publice. Oamenii nu au mai fost primiţi la bordul aeronavei, care a plecat, oricum, cu întârziere de la Bucureşti.

Publicată de Viorica Hagagg pe Miercuri, 17 iulie 2019

Reacția companiei TAROM

Ca urmare a celor întâmplate, Compania TAROM a transmis că regretă incidentul, însă a susținut că echipajul de cabină a respectat procedurile, prioritară fiind siguranţa pasagerilor.

Compania TAROM îşi exprimă părerea de rău faţă de situaţia creată în cadrul zborului ROT 101 Otopeni-Cairo din data de 17 Iulie 2019, dar este obligată să respecte reglementările aviatice internaţionale privind siguranţa şi securitatea pasagerilor.

În situaţia de faţă menţionăm următoarele:

Ieşirile de urgenţă servesc unor situaţii care cer evacuarea pasagerilor din aeronavă în cel mai scurt timp. Prin urmare, pasagerii care ocupă un loc în imediata apropiere a acesteia trebuie să fie dispuşi să ajute în caz de urgenţă şi să vorbească limba engleză (de asemenea, limba companiei respective este un plus), pentru a fi capabili să înţeleagă comenzile echipajului în caz de evacuare şi instrucţiunile de deschidere a acelor uşi; această regulă se aplică, de asemenea, în cazul situaţiei existente în cadrul acestui zbor.

Pasagerilor aflaţi în apropierea ieşirilor de urgenţă li se face un instructaj pe care aceştia trebuie să fie capabili să îl înţeleagă.

În cazul de faţă, pasagera perturbatoare nu înţelegea şi nu vorbea nici limba română, nici limba engleză. Totodată, menţionăm că locul pe care îl ocupa nu îi fusese alocat şi a refuzat să se identifice.

Pentru siguranţa zborului şi a pasagerilor, echipajul de cabină a acţionat conform procedurilor în vigoare, rugând pasagera turbulentă să se mute pe locul alocat la îmbarcare.

Menţionăm că pasagera nu a adoptat o atitudine adecvată, motiv pentru care, conform procedurilor în vigoare, au fost chemaţi agenţii de securitate ai aeroportului. Reiterăm faptul că pentru Compania TAROM, indiferent de context, priorităţile esenţiale rămân siguranţa şi securitatea pasagerilor, a zborului şi a echipajului”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati