VIDEO/ Școlile din Ilfov devin mai atractive pentru elevi, prin proiectul ”Colorează-ți viitorul”

0
222

Vineri a demarat proiectul ”Colorează-ți Viitorul” prin care echipa Consiliului Județean Ilfov, având ca inițiator și coordonator pe arhitectul șef, Olivia Oprescu, urmărește să revoluționeze aspectul și atmosfera școlilor din județ.

Mai exact, școlile sunt transformate prin intermediul unei abordări estetice inovatoare, ce include picturi pe fațade și stickere în interiorul clădirilor, precizează într-o postare președintele CJ Ilfov, Hubert Thuma.

Școala nr.3 din Bălăceanca este prima care beneficiază de această schimbare

”Așteptările sunt mari”, menționează sursa citată:

”Proiectul nu doar înfrumusețează școlile, ci și deschide porți spre o educație mai creativă. Formele, culorile, simbolurile și personajele care vor învălui spațiile școlare vor trezi curiozitatea pentru cultură, istorie și știință. Prin inițiativa aceasta se transformă zidurile în pânze ale imagininației și revitalizeaza comunitățile.”

Elevii vor experimenta o legătură emoțională pozitivă cu spațiile școlare, iar părinții vor avea încredere în mediul educațional în care sunt copiii lor.

Această inițiativă începe cu un proiect pilot ce va demara în timpul vacanței școlare. La începutul anului școlar să vor vedea rezultatele acestui efort.

Prin programul  ”Adoptă o Școală”, sunt invitati firmele din zonă să se alăture și să susțină această transformare, oferind fiecărui copil posibilitatea de a se bucura de un mediu școlar îmbunătățit și inovator.

”Colorează-ți Viitorul” nu este doar un proiect, ci și angajamentul nostru față de educație, frumusețe și dezvoltare, completează Thuma.

”Tot astăzi, am dus cărți bibliotecii școlii din Bălăceanca, pentru că ne dorim un viitor în care fiecare elev să se simtă inspirat și încurajat în mediul educațional!”, a mai declarat președintele CJ Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.