VIDEO/ Sebastian Burduja: Purtăm de 3 luni un monolog cu primăria Capitalei

1
222
Proiectul ,Neptun Deep', întârziat de cineva din Moscova.
Proiectul ,Neptun Deep', întârziat de cineva din Moscova.

Ministerul Energiei poartă de trei luni un monolog cu Primăria Capitalei pe tema datoriei de aproape un miliard de lei pe care Termoenergetica o are către ELCEN şi, deşi primarul general a făcut o propunere privind plata a 400 şi ceva de milioane, aceşti bani nu au intrat nici în prezent în conturile companiei energetice, a declarat, luni, ministrul de resort, Sebastian Burduja.


„Sper să nu mai auzim celebra frază: a venit iarna şi ne-a luat prin surprindere. Dar, dacă vine vorba de municipiul Bucureşti, nu mai surprinde pe nimeni o asemenea sintagmă. Purtăm de trei luni de zile, de la începutul mandatului meu, aş zice un dialog, dar nu e un dialog, e un monolog din partea ministrului Energiei către Primăria Generală, către domnul primar Nicuşor Dan. Şi am sesizat, în baza adresei pe care ELCEN a făcut-o, o datorie pe care Termoenergetica, o companie a Primăriei Generale, a Consiliului General, o are către ELCEN şi care depăşeşte 900 de milioane de lei, aproape un miliard de lei. Acum câteva săptămâni, după ce am urlat în pustiu o bună perioadă, s-a sesizat domnul primar general şi a venit pe masa Consiliului General o propunere de plată a aproximativ 400 de milioane de lei, 400 şi ceva. Nici astăzi ELCEN nu are aceşti bani în cont”, a explicat ministrul la o conferinţă de presă.

El a subliniat că a început sezonul rece şi ELCEN trebuie să achiziţioneze gaze, deocamdată descurcându-se, la limită, cu ceea ce a reuşit să pună deoparte înainte.

„Dar trebuie să vedem aceste sume în cont. Şi nu doar cei 400 şi ceva de milioane de lei, ci şi diferenţa până la aproape un miliard de lei”, a punctat Sebastian Burduja.

Sursa AGERPRES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.