VIDEO /Sectorul 6: Proba sportivă, pentru prima dată la angajarea în Poliția Locală. Au fost peste 4 candidaţi pe un loc

Pe 11 locuri la Poliţia Locală Sector 6 s-au înscris 63 de persoane şi au trecut mai departe 30 de persoane, după proba sportivă eliminatorie din cadrul concursului de angajare, fiind prima oară când e introdusă această probă în examen. Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a testat şi el proba viteză.

Candidații pentru un post în Poliția Locală a Sectorului 6 sunt nevoiți, mai nou, să treacă de o probă sportivă, considerată probă eliminatorie, a anunțat primarul Ciprian Ciucu. Acesta a subliniat că este pentru prima dată când se introduce proba sportivă în examenul de angajare în Poliția Locală.

Pe 11 locuri câte au fost scoase la concurs în Sectorul 6, s-au înscris 53 de persoane. Doar 30 au trecut de proba eliminatorie.

Primarul Ciprian Ciucu a fost și el prezent la proba susținută de candidați, explicând de ce este necesară. El a testat alergarea în viteză.

Alergare în viteză, pe 50 de metri în minimum 8-11 secunde (în funcţie de sex şi de categoria de vârstă), alergare rezistenţă pe 600 de metri pentru femei şi 800 de metri pentru bărbaţi, 10-20 de abdomene în 30 de secunde, pentru femei, şi tot atâtea flotări într-un minut, pentru bărbaţi, astfel de teste au avut de dat azi cei 53 de candidaţi, înscrişi pe 11 locuri de la Biroul Intervenţii şi Compartimentul Ridicări Autoturisme Oprite Neregulamentar.

„Astăzi, pe o vreme foarte bună, la Liceul cu profil sportiv Mircea Eliade, se dau aceste examene, pe acelaşi barem ca la Academia de Poliţie. Proba sportivă a fost introdusă tocmai pentru că vrem ca poliţiştii locali să aibă condiţie fizică şi să facă mai mult teren. Este foarte important pentru mine să avem poliţişti implicaţi, să iasă din maşini, să fie activi în comunitate, să intervină şi să fie foarte bine pregătiţi. Cei care s-au înscris la aceste probe par să fie în formă, ceea ce-mi dă încredere că avem o bază de selecţie foarte bună. Probele nu sunt foarte uşoare, nici foarte grele. Sunt accesibile”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

După proba sportivă de azi, candidaţii declaraţi admişi vor merge mai departe la proba scrisă, care va avea loc la data de 20 aprilie.

19 posturi sunt, în total, scoase la concurs la Poliţia Locală Sector 6:

  •  5 în cadrul Biroului Intervenţii;
  • 6 la Compartimentul Ridicări Autoturisme Oprite Neregulamentar;
  • 3 la Serviciul Proximitate şi Evidenţă Persoane, Direcţia Ordine Publică;
  • 5 în cadrul Biroului Vehicule Abandonate, Direcţia Inspecţie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati