VIDEO George Simion, la Summitul Antreprenorilor Români: Vom tăia ajutoarele sociale celor care pot munci. Cineva trebuie să aibă curajul să o zică și să o facă!

0
341

Liderul AUR George Simion a declarat vineri, la Summitul Antreprenorilor Români, că vor tăia ajutoarele sociale celor care pot munci.

  • ”Românii care vor să muncească sunt alungați peste hotare și cei care sunt sănătoși și pot munci primesc ajutoare sociale. E timpul să tăiem ajutoarele sociale”, a precizat acesta pentru newsbucuresti.ro.

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) organizează, vineri, de la ora 11:00, la Palatul Parlamentului, „Summitul Antreprenorilor Români”. Evenimentul reuneşte peste 2.000 de companii românești, care împreună au peste 300.000 de angajați.

În cadrul Summitului care se desfășoară la Parlament, liderul AUR a avut un discurs în care a atras atenția asupra problemelor cu care se confruntă antreprenorii români, mai ales față de numărul mare de muncitori străini care au venit în România în ultimul an, anunțând în acest context că partidul AUR va tăia ajutoarele sociale celor care pot munci.

”Românii care vor să muncească sunt alungați peste hotare și cei care sunt sănătoși și pot munci primesc ajutoare sociale. E timpul să tăiem ajutoarele sociale. Cineva trebuie să aibă curajul să o zică și să o facă. Nu vrem asistați sociali care să servească partidelor de guvernământ.”, a declarat liderul AUR, George Simion, la Summitul Antreprenorilor Români.

De asemenea, liderul AUR a transmis un mesaj antreprenorilor români: ”E timpul să le fie premiată munca. E timpul să fie încurajaţi cei care au spirit antreprenorial. Nu descurajaţi, amendaţi, intimidaţi, supraimpozitaţi. Avem 63 de instituţii care controlează antreprenorii români. Vrem să limitam la 1 numarul de controale pe an pe care le poţi primi din partea statului.”

Simion: Este timpul ca în România cei care taie facturi să nu mai fie considerați potențiali infractori

Discursul președintelui AUR, George Simion, la Summitul Antreprenorilor Români!

Vă mulțumesc! Sunt tare bucuros că văd un număr atât de mare de antreprenori români.

Vă zic sincer nu prea am înțeles dacă 15 decembrie o să fie ziua antreprenorului român, înseamnă că toate celelalte zile sunt zilele antreprenorilor străini. Aș vrea să vă mulțumesc fiecăruia dintre voi, în primul și în primul rând pentru că voi, cei mulți, care munciți, pe lângă salariile pe care le plătiți în firmele voastre, mai plătiți și salariile din această instituție. Și nu cred că v-a spus nimeni până acum: mulțumesc! Vreau să vă spun eu. Cred că este timpul ca în România să avem o schimbare de mentalitate. Cred că este timpul ca în România cei care taie facturi să nu mai fie considerați potențiali infractori. Și este timpul să ajungem la o normalitate. Tocmai de aceea vă mulțumim că ați venit în număr atât de mare la invitația noatră.

Avem Summitul Antreprenorilor Români și totodată lansăm organizația oamenilor de afaceri a AUR. Nu promitem nimic astăzi. Au venit mulți, s-au vopsit în diferite culori, s-au erijat în apărători ai capitalului românesc și au ajuns exact distrugătorii capitalului românesc.

Noi pledăm pentru normalitate și în țara noastră normalitate înseamnă un singur control pe an din partea instituțiilor statului român. Înseamnă creditare în condiții avantajoase pentru afacerile autohtone care nu exportă capitalul. Și mai înseamnă ceva care e trecut în Constituție și nu se respectă: egalitate de șanse. Astăzi, IMM-urile, ăștia mici, voi, plătiți taxe de șase ori mai mult decât o multinațională și lucrul acesta nu e corect. De aceea, AUR vrea ca anul viitor, prin alegeri democratice, să câștige guvernarea și să guverneze în interesul românilor.

Toate celelalte multinaționale dacă au vreun control, dacă au vreo problemă, dacă le zice cineva pâs, sunt apărate de ambasade. Eu cred că avem sprijinul celor mulți și vom reuși să luăm guvernarea, dar dacă nu reușim să luăm guvernarea o să trebuiască să facem și noi Ambasada României la București ca să ne apere și pe noi, românii, de toate instituțiile statului. Sunt 63 de instituții ale statului care au atribuții de control în România. Sunt mult prea multe și, din păcate, munca în țara noastră e supraimpozitată, amendată, descurajată. Toți cei care muncesc trebuie să fie penalizați într-o formă sau alta. În programul nostru de guvernare propunem pentru primii 5000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% și încurajarea muncii. Chiar dacă este o măsură nepopulară pentru unii și nu are nimeni curaj să spună ce trebuie făcut cu subiect și predicat, noi am mai spus de-a lungul vremii niște adevăruri incomode și ne-am asumat niște lucruri care sunt greu de asumat.

O să vă spun că AUR, odată ajuns la guvernare, va tăia ajutoarele sociale pentru toți cei care pot munci. Este timpul să scăpăm de asistații sociali care sunt sănătoși și care pot fi angajați în câmpul muncii. Cea mai mare problemă pe care o au antreprenorii români, pe lângă instituțiile de control care îi călăresc, le cer șpagă și nu îi lasă să se dezvolte, este exact forța de muncă. Un nou contingent de 140.000 de cetățeni din lumea a treia au primit permise de muncă anul curent pentru că nu mai găsești oameni care vor să muncească în România, pentru că munca este taxată, munca este descurajată, românii sunt alungați peste hotare de aceste impozite și taxe, antreprenorii români nu sunt creditați, nu sunt încurajați. Și ce rămâne să facem? Să aducem sri lankezi, nepalezi și să plătim unora și altora să stea la birt toată ziua și să susțină primarul galben sau primarul roșu. E timpul să oprim aceste practici și cineva trebuie să spună cu subiect și predicat: tăiem ajutoarele sociale pentru cei care pot munci!

O să fie o zi lungă, o să fie o zi interesantă, ne împărțim pe paneluri. Un lucru nu prea îl înțeleg eu, pentru că avem aici transportatori, avem producători, avem IT-iști, avem reprezentate toate brezlele din țara asta: nu înțeleg cum am putut pune la conducerea statului tocmai breazla covrigarilor de la Buzău. E greu de înțeles pentru mine.

Săptămâna trecută am avut Forumul Aleșilor Locali, consilieri locali, consilieri județeni, primari, viceprimari, și le spuneam atunci că, dacă ar fi pe gustul meu, aș mai tăia din ei, vreo două treimi. În cazul vostru vreau ca anul viitor să ne vedem 6000, de 3 ori mai mult.
Dumnezeu să ne ajute! Dumnezeu să binecuvânteze România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.