VIDEO Un incendiu a izbucnit în Delta Văcărești! Pompierii din București intervin de urgență

Incendiu puternic în Delta Văcărești! Flăcările se manifestă pe o suprafață de 1,5 hectare. Garda Naţională de mediu anunţă că focul a determinat degajări importante de fum.

Update 17:10 Garda Naţională de mediu anunţă că focul a determinat degajări importante de fum, fără a genera însă depăşiri ale limitelor principalilor parametrii de măsurare ai calităţii aerului, datorită vitezei vântului ce asigură o dispersie bună a fumului.

Staţiile de monitorizare a calitații aerului din rețeaua RNMCA, cele mai apropiate de locul incendiului, respectiv B2 Titan, B4 Spital Bagdasar, B23 Palatul Copiilor, B30 Piaţa Sudului şi B21 Piaţa Berceni nu au înregistrat depăşiri ale valorilor limita ai parametrilor.

Foto: ISU Bucuresti Ilfov

La faţa locului se afla o echipă de comisari de la Garda de Mediu Bucureşti şi monitorizează situaţia. În perimetru nu au acces deocamdată decât echipele de intervenţie ale ISU. După lichidarea incendiului, comisarii GNM vor demara o anchetă pentru a determina dacă focul a izbucnit în urma unor încălcări ale legislaţiei de mediu.

Update 16:30 Pentru informarea populației, a fost emis un mesaj prin sistemul RoAlert:

„Incendiu vegetație uscată cu degajări mari de fum în Delta Văcărești. Conduceți cu prudență. Respectați recomandările dispuse de autorități”.

Intervenția este în desfășurare.

Update 16:00 Dispozitivul a fost suplimentat. În total, 12 autospeciale de stingere au fost alertate.

Știre inițială

Un incendiu de vegetație a izbucnit cu puțin timp în urmă în Delta Văcărești. Flăcările se manifestă pe o suprafață de 1,5 hectare.

Sunt posibilități de propagare din cauza vântului, susţin pompierii.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs în Delta Vacaresti, care se manifestă pe o suprafață de 1,5 hectare. Acționează opt autospeciale de stingere. Sunt posibilități de propagare din cauza vântului.”, au transmis pompierii pentru Antena3 CNN.

Știre în curs de actualizare

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati