VIDEO/ Viceprimar București: ”Un nou culoar unic de transport public în lucru!”

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunță că un nou coridor dedicat transportului public se află în construcție pe Bulevardul Aviatorilor.

El a oferit o simulare video a modului în care circulația va arăta după finalizarea lucrărilor.

Acest coridor are scopul de a îmbunătăți transportul public și de a reduce congestia traficului, spune sursa citată. Iată informațiile cheie privind acest proiect:

  1. Zona tronsonului: Culoarul pentru transportul public va fi amenajat pe Bulevardul Aviatorilor, între Strada Arh. Ion Mincu și Piața Charles de Gaulle.
  2. Benzi dedicate pentru transportul public: Pe sensul de mers spre Piața Charles de Gaulle, vor fi create 4 benzi de circulație, cu banda 1 rezervată exclusiv transportului public. Pe sensul opus, vor exista 2 benzi de circulație pentru traficul general.
  3. Stații noi: În cadrul acestui proiect, vor fi construite două stații noi cu platformă, una la intersecția cu Strada Arh. Ion Mincu și alta lângă accesul la stația de metrou Aviatorilor.
  4. Tronsonul dintre Bulevardul Beijing și Piața Charles de Gaulle: Aici, pe sensul de mers spre Piața Charles de Gaulle, se vor amenaja 4 benzi de circulație, cu banda 4 rezervată transportului public local. Pe sensul opus, vor fi create 2 benzi de circulație pentru traficul general.
  5. Alte bulevarde cu benzi dedicate transportului public: În plus față de Bulevardul Aviatorilor, alte trei bulevarde din București vor avea benzi unice pentru autobuzele STB: Regele Mihai, Kiseleff și Aviatorilor.

Proiectul are ca scop îmbunătățirea serviciului de transport public și reducerea congestionării traficului în oraș, precizează viceprimarul.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati