Videoconferinţă de Ziua Armatei cu militarii din teatrele de operaţii

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au discutat duminică, prin sistemul de videoconferinţă, cu militarii români din teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo, Bosnia şi Herţegovina, din Polonia,Mali şi cu marinarii de pe fregata „Regina Maria” (care se va integra în gruparea navală permanentă SNMG-2, Standing NATO Maritime Group) cu prilejul Zilei Armatei României.

Comandanţii detaşamentelor din teatrele de operaţii au raportat conducerii ministerului modalităţile concrete de executare a misiunilor, aspecte referitoare la situaţia de securitate din zonele unde sunt dislocaţi, precum şi informaţii despre starea de sănătate a trupelor.

„Militarii Armatei României continuă tradiţiile şi poartă cu mândrie drapelul tricolor în teatrele de operaţii din afara teritoriului naţional. Vă îndepliniţi, astfel, cu profesionalism şi dăruire toate misiunile încredinţate, alături de aliaţi şi parteneri”, le-a transmis ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, militarilor aflaţi în misiuni în afara graniţelor ţării, potrivit unui comunicat de presă.

El a adăugat că ne bazăm, în construcţia apărării noastre, pe apartenenţa la Alianţa Nord-Atlantică şi la Uniunea Europeană, dar şi pe Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, care este astăzi mai solid ca niciodată.

„Însă, înainte de toate, avem datoria să ne bazăm pe noi înşine, pe instituţiile sistemului naţional de apărare şi securitate. Dragi militari, Ziua Armatei României constituie, pentru toţi românii, ocazia de a vă arăta preţuirea noastră, de a vă mulţumi pentru modul în care îndepliniţi misiunile, pentru devotamentul şi profesionalismul dumneavoastră”, a concluzionat ministrul Ciucă.

Generalul-locotenent Daniel Petrescu a mulţumit militarilor pentru modul în care îşi fac datoria faţă de ţară, departe de familii: „Vă mulţumesc pentru efort şi dedicare. Vă urez succes în îndeplinirea cu onoare şi demnitate a misiunilor încredinţate. La mulţi ani de Ziua Armatei României!”

În anul 2020, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 690 de militari, alţi aproximativ 450 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati