Viitorul SUV Dacia cu 7 locuri va fi produs în România

Dacia își va extinde gama cu un nou model: un SUV cu șapte locuri, mai mare decât Duster, care va avea și motorizare mild hybrid cu 140 de cai-putere.

Dacia încă nu a menționat nimic despre un nou model care se va alătura gamei recent reîmprospătate cu Logan, Sandero și Sandero Stepway, însă acesta prinde contur din informații neoficiale publicate de presa franceză, potrivit auto-bild.ro.

Menit să înlocuiască Lodgy, viitorul model Dacia cu spațiu pentru șapte pasageri va fi un SUV, construit pe platforma CMF-B — pe care o va împărți cu Logan, Sandero și Sandero Stepway — chiar la Mioveni. Aceasta vine ca o veste bună, după anunțul că Logan MCV nu se va mai fabrica la uzina Dacia din țară.

Conform L’Argus — care a făcut și randări cu posibilul design al modelului —, SUV-ul cu șapte locuri ar avea 4,5 metri lungime (deci mai mare decât Duster) și va primi doar motorizări pe benzină (sau benzină + GPL) de 1,0 litri și 1,3 litri. TCe-urile de 1,0 litri vor avea 100, respectiv 120 de cai-putere, în timp ce motorizarea cu cilindree de 1,3 litri va fi oferită în versiuni cu 140 și 160 de cai-putere.

Cea cu 140 de cai-putere va fi un mild-hybrid la 12 V, SUV-ul cu șapte locuri Dacia devenind primul model hibridizat din istoria companiei.

Producția va începe anul viitor, în octombrie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati